Daniel Gheba : Ministrul Mediului, Tanczos Barna, de la UDMR, a trimis în bătaia puștii și Cocoșul de munte.

0
210

Deputatul USR ne aduce in discutie inca o problema in privinta mediului si anume ca inca o specie de pasari sunt vulberabile datorita lui Tanczos Barna. Daniel Gheba face o mica retrospectiva a speciilor care nu sunt protejate in acest moment.

„După ursul brun, capra neagră și ciocârlie, Ministrul Mediului, Tanczos Barna, de la UDMR, a trimis în bătaia puștii și Cocoșul de munte. Pe lângă faptul că toate aceste specii, deși protejate în trecut, sunt în continuare vulnerabile, majoritatea reprezintă simboluri naționale, făcând parte din patrimoniul nostru de mediu, dar și cultural.

Prin Legea 171 din 8 iunie 2022, pentru modificarea Legii vânătorii, pe lista păsărilor care pot fi vânate s-a adăugat și Cocoșul-de-munte. Ca urmare, în luna iulie, a fost publicat proiectul ordinului privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia în cauză, perioada 10 septembrie – 30 noiembrie 2022, referatul de aprobare prezentând efectivele optime mult peste cele evaluate. Doar că, efectivele optime au fost stabilite în baza unui ordin privind principalele specii de vânat din România care datează de acum 18 ani. (2004). Evaluarea efectivelor se face de către gestionarii fondurilor cinegetice împreună cu administratorii ariilor naturale, adică, cei mai interesați în valorificarea fondului prin vânătoare. Chiar dacă este prevăzută coordonarea din partea gărzilor forestiere, specialiștii independenți nu participă la proces, acesta fiind unul total netransparent.

Se pare că domnul ministru, Tanczos Barna, nu îngenunchează doar la intonarea imnului așa-zisului Ținut Secuiesc, el vrea să îngenuncheze și fauna României. Solicit public, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor să actualizeze de urgență studiile privind efectivele optime și procedura de evaluare a efectivelor prezente pentru toate speciile.”, a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here