Daniel Gheba : Nu ne-am propus nici politici de austeritate, nici inginerii financiare decontate de cetățenii României

0
69

Deputatul USRPlus Dolj, Daniel Gheba, aduce in discutie o lege cu un impact negativ fata de Hidroelectrica. Dacă amendamentele ar fi trecut de Camera Deputaților, am fi asistat la o majorare cu peste 55%, producătorii de energie hidroelectrică fiind obligați să plătească 33 lei/ MWh produs.

„Când ne-am asumat Programul de Guvernare alături de PNL și UDMR, nu ne-am propus nici politici de austeritate, nici inginerii financiare decontate de cetățenii României.
Am votat împotriva proiectului de lege PL-x 97/2021 și am analizat împreună cu ceilalți colegi din grupul parlamentar USR eventualitatea impactului negativ, generat de amendamentele depuse de Virgil Popescu PNL și Tánczos Barna UDMR.

O companie precum Hidroelectrica a plătit în ultimii 5 ani la Administrația Națională Apele Române (ANAR) o taxă de aproximativ 21 lei/ MWh produs. Dacă amendamentele ar fi trecut de Camera Deputaților, am fi asistat la o majorare cu peste 55%, producătorii de energie hidroelectrică fiind obligați să plătească 33 lei/ MWh produs.

Am fi asistat la o scădere a valorii și profitabilității companiilor:
• Costuri de producție majorate pentru Hidroelectrica,
• Acces redus la finanțări ca urmare a scăderii profitabilității;
• Majorarea prețurilor la energie în România;
• Sustenabilitate redusă a utilizării energiei regenerabile.
Consecințele acestei legi ar fi dus, cel mai probabil, la majorarea facturilor energiei electrice, implicit la costuri mai mari în servicii și producții.” a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here