Daniel Gheba : Parlamentarii au votat să își crească singuri salariile. USR a fost singurul partid care s-a opus.

0
226

Senatorii Coaliției PSD-PNL-UDMR aflată la putere, la care s-au raliat și cei de la AUR, și-au votat în plen salarii mai mari, miercuri – exact în ziua când CCR a respins două proiecte de lege pe această temă.

Curtea Constituţională admisese sesizările USR pe proiectele de lege privind majorările din sistemul public, care prevedeau creşterea indemnizaţiilor parlamentarilor.

Senatul este primă Cameră sesizată, astfel că votul final va fi dat de Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a primit raport de admitere în comisia de muncă din Senat.

Un amendament semnat de senatorii Turos Lorand şi Fejer Laszlo Odon prevede că, prin excepţie de4 la prevederile alin. (2) şi (4), începând cu data de 1 noiembrie 2022, cuantumul brut al indemnizaţiilor lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice prevăzut în Anexa IX la Legea cadru 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte prin înmulţirea coeficientului prevăzut la Legea cadru 153/2017 cu salariul minim pentru anul 2021.

Cei de la USR spun că, potrivit amendamentului, indemnizaţiile lunare pentru cei care ocupă funcţii de demnitate publică, alese şi numite) vor creşte de la 1 noiembrie 2022.

Concret, cuantumul brut al indemnizaţiilor va fi stabilit prin înmulţirea coeficientului prevăzut de Legea salarizării unitare cu salariul minim pe ţară pentru anul 2021, arată Opoziţia.

De asemenea, prin amendamentul UDMR, votat de majoritatea PSD-PNL-UDMR din Comisia de muncă, vor creşte cu 25% şi salariile şi sporurile personalului de specialitate implicat în procesul legislativ din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Parlamentului, Consiliului Legislatic şi Administraţiei Prezidenţiale, mai afirmă cei de la USR.

USR a cerut, prin vocea senatorului Sebastian Cernic, întoarcerea proiectului la comisie, pentru o săptămână, precizând că riscă să fie atacat din nou la CCR şi să fie respins de către judecători.

„Județul Dolj va fi condamnat la subdezvoltare economică și decalaje majore față de restul țării, după numirea domnului Alexandru Stănescu, director al ADR S-V Oltenia.
Am luat atitudine de la tribuna Parlamentului așa cum am promis.”, a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare unde a atasat si interventia video din plenul Camerei Deputatilor ..

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here