Daniel Gheba : Punctele de frontieră sunt prima imagine a României pentru cei care ne vizitează.

0
192

Deputatul USRPLUS de Dolj, Daniel Gheba, a mers zilele trecute la Vama Bechet unde a gasit destul de multe probleme . Dupa vizita facuta a pornit demersurile la Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale unde a discutat cu doamna Haschka Luiza Mihaela, director general APDF . Daniel Gheba a prezentat problemele care sunt la Vama Bechet iar azi au fost ridicate deșeurile cu ajutorul Primăriei Bechet, care a pus la dispoziție persoanele care beneficieaza de legea 416, adică ajutor social.

„Punctele de frontieră sunt prima imagine a României pentru cei care ne vizitează.
După vizita făcută la Vama Bechet, am avut o serie de nemulțumiri, în special cu deșeurile abandonate și modul în care se gospodărește punctul vamal. Prin urmare, am mers să clarific aceste aspecte la Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale (CN APDF).
Aici am întâlnit-o pe doamna Haschka Luiza Mihaela, director general APDF, unde am prezentat aspectele legate de punctul de frontieră:
– drumul neasfaltat spre rampa de îmbarcare la docuri și toaletarea vegetației de la marginea drumurilor;
– deșeurile abandonate la marginea drumurilor;
– toaletarea spațiilor verzi;
– condițiile deteriorate ale toaletelor;
– reabilitarea clădirilor de la punctele de frontieră aflate în subordinea APDF.
Doamna director numită de curând în funcție avea la cunoștință toate aceste aspecte și m-am bucurat să aud că are soluții pe termen mediu și scurt pentru rezolvarea acestor probleme.
❗️Situația neplăcută se datorează, în mare parte, contractului de parteneriat semnat în trecut între APDF și SPET (societate care se află în insolvență).
Societatea comercială SPET avea obligația să administreze punctul de frontieră Bechet, tot ei fiind în trecut și operatori ai transportului cu bacul spre Bulgaria.
❗️Așa cum ne-am obișnuit în ultimii 30 de ani, aceste societăți care au semnat contracte cu statul nu au făcut decât să dea tunuri, lăsând în abandon activități și datorii de milioane de lei.
❗️SPET dorește la ora actuală să se facă o echivalare a datoriei în valoare de 4.000.000 lei, investiția lor acolo, care la o primă impresie, se apropie mai degrabă de grajduri, decât de structuri funcționale pentru birouri. Pe scurt, au investit minimul necesar, au încasat banii, nu au plătit datoriile către APDF, Consiliul Județean, Consiliul Local Bechet și au intrat în insolvență. Vă sună cunoscut acest tip de afacere?
✅ Doamna director mi-a spus că bugetul APDF a fost aprobat săptămanile trecute și a promis că vor contracta în maxim două săptămâni societăți pentru salubrizarea zonei și pentru toaletarea spațiilor verzi.
Am discutat și despre lipsa operatorului român la transportul cu bacul. Protocolul comisiei româno-bulgară prevedea un operator român și unul bulgar. În cazul nostru, odată cu abandonul SPET, bulgarii încasează toți banii de transport.
🗓 Programul bacului este urmatorul:
• non-stop;
• plecarea de pe malul românesc se face la orele impare;
• plecarea de pe malul bulgăresc se face la orele pare.
Doamna director Haschka a promis că vom avea cât de curând și un operator român.
✅ Vreau să menționez că APDF are 2 proiecte în derulare și pentru modernizarea porturilor Drobeta.
• Modernizarea portului comercial cu o valoare de execuție de aproximativ 18.000.000 lei;
• Portul turistic se află în licitație pentru studiu de fezabilitate.
❗️Până la eliberarea de SPET va rămâne o problemă cu utilitățile de energie electrică și apă curentă, acestea fiind prin contract încă în subordinea SPET.
Dacă au reușit până acum să blocheze statul prin intervenții și șantaj, le transmit că de acum înainte este “Game Over!”.
PS: Astăzi, în Vama Bechet au fost ridicate deșeurile cu ajutorul Primăriei Bechet, care a pus la dispoziție persoanele care beneficieaza de legea 416, adică ajutor social.” a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here