Daniel Gheba : România are posibilitatea de a produce energie electrică din surse regenerabile

0
222

România produce în 2022 la fel de multă energie eoliană și solară ca în 2014 și se folosește, în continuare, mai mult de gaz și cărbune decât de soare și vânt. Între timp, unele state și-au mărit capacitatea și de șase ori.

Daniel Gheba explica că România are posibilitatea de a produce energie electrică din surse regenerabile. Pe termen mediu și lung asta înseamnă scăderea prețurilor, prețul fiind direct conectat de cât producem și cât consumăm.

„Aproape 60% din energia produsă ieri de dimineață în România a fost energie verde:
💨 40,32% a fost produsă de turbine eoliene
🌊 13,19% produsă de hidrocentrale
☀️ 6,12% de la panourile fotovoltaice.
Imaginați-vă cum ar fi arătat aceste cifre dacă România ar fi avut deja turbine eoliene instalate pe Marea Neagră (offshore). Dar nu le are! Declarativ, Virgil Popescu – Ministrul Energiei – se arată interesat de instalarea turbinelor în larg. Dar, de ani buni, nu a făcut nimic pentru ca România să aibă un cadru legal pentru demararea operațiunilor de punere în funcțiune a unor parcuri eoliene offshore.

Cifrele de duminică, 18 septembrie, demonstrează că România are posibilitatea de a produce energie electrică din surse regenerabile. Pe termen mediu și lung asta înseamnă scăderea prețurilor, prețul fiind direct conectat de cât producem și cât consumăm.
În plus, pentru că USR dorește creșterea producției, am propus recent și o măsură anticriză destinată consumatorilor casnici: voucher de 5.000 de lei pentru montarea de panouri fotovoltaice. Propunerea noastră va fi prezentată ca inițiativă legislativă și colegilor de la celelalte formațiuni politice și am speranța că aceștia o vor vota.

Astfel, românii pot deveni producători de energie electrică pentru uz personal. Asta ar duce la scăderea consumului din rețeaua națională și ar genera, de asemenea, o scădere a tarifelor la energie electrică. Este o modalitate rapidă de creștere a producției descentralizate, cu ajutorul prosumatorilor, deoarece timpul de punere în funcțiune este mult mai redus decât pentru capacități mai mari.

Consider că putem crește rapid capacitatea de producție a energiei verzi. Pe termen scurt o facem prin panouri fotovoltaice de uz casnic. Pe termen lung printr-o strategie integrată de dezvoltare a parcurilor eoliene sau de panouri fotovoltaice la nivel național. USR va continua să caute soluții și să elaboreze strategii prin care România să devină atât independentă energetic, cât și un producător de energie verde important în Uniunea Europeană.”, a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here