În decembrie anul trecut, guvernul PSD-PNL, susținut în parlament de cele două partide, PSD-PNL, împreună cu reprezentanții minorităților naționale, a adoptat „taxa pe boală” ca parte a unui set de măsuri fiscale asumate.
Marcel Ciolacu a anunțat joi în ședința de Guvern o Ordonanță de urgență pentru scutirea de la plata contribuţiei pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi a cazurilor de urgenţă.

Daniel Gheba trage un semnal de alarma in privinta acestor masuri fiscale si are un mesaj pentru Marcel Ciolacu.

“În timp ce conducerea de la vârful Guvernului se preface că nu vede problema, românii suferinzi sunt taxați pentru incapacitatea de a munci!
De peste trei luni, pacienții cu afecțiuni grave, cum ar fi cancerul, sunt supuși unei impozitări nedrepte pentru simplul fapt că boala îi împiedică să lucreze. Această situație a apărut după ce Guvernul, în încercarea de a acoperi deficitul bugetar, a introdus o taxă de 10% pe concediile medicale sub forma contribuției la sănătate. De atunci, am fost martori la o serie de promisiuni neîndeplinite din partea Guvernului: ba că vor anula taxa, ba că o vor limita doar la anumite categorii sociale.
Astăzi, am auzit din nou aceleași promisiuni fără acoperire. În realitate, se pare că nu există nicio intenție de a renunța la această taxă pe boală, care aduce sume considerabile la bugetul de stat în fiecare lună.
Această ordonanță de urgență care afectează milioane de români, deja sufocați de un sistem de sănătate deficitar trebuie abrogată imediat.
Nu prin impozitarea bolnavilor se va rezolva criza. Ar fi timpul ca Marcel Ciolacu să își mobilizeze guvernul pentru a investiga abuzurile din sistem și să descopere câți români sunt forțați să recurgă la concedii medicale din cauza unui sistem care îi îmbolnăvește, nu îi vindecă.”, a declarat deputatul Daniel Gheba.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *