Daniel Gheba s-a intalnit cu Gheorghe Călinoiu, directorul Gărzii de Mediu Dolj : Toate aceste instituții au totala mea susținere și sprijinul necondiționat.

0
325

Deputatul USR, Daniel Gheba s-a intalnit cu Gheorghe Călinoiu, directorul Gărzii de Mediu Dolj. Cei doi au discutat despre gradul de poluare atmosferică a orașului nostru ,problema deșeurilor aflate la marginea localității, dar și spinoasa problemă a celor 2 CET-uri din Craiova și a poluării emanate de acestea prin expulzarea de cenușă în atmosferă.

In aceasta perioada, Garda de Mediu, Poliția locală, Poliția municipiului Craiova, dar și Inspectoratul Județean de Jandarmi Dolj au întreprins numeroase acțiuni pe filiera deșeurilor, a dezmembrărilor auto, dar și a traficului de deșeuri rutier.

„Astăzi, am avut o întrevedere constructivă cu directorul Gărzii de Mediu Dolj, domnul Gheorghe Călinoiu ,în compania căruia am dezbătut probleme importante care țin de gradul de poluare atmosferică a orașului nostru ,problema deșeurilor aflate la marginea localității, dar și spinoasa problemă a celor 2 CET-uri din Craiova și a poluării emanate de acestea prin expulzarea de cenușă în atmosferă.

Domnul director va trimite luni un control pentru a lămuri aceste aspecte. Astfel, în perioada 28.03 până la data curentă, Garda de Mediu, Poliția locală, Poliția municipiului Craiova, dar și Inspectoratul Județean de Jandarmi Dolj au întreprins numeroase acțiuni pe filiera deșeurilor, a dezmembrărilor auto, dar și a traficului de deșeuri rutier. S-au aplicat amenzi conform legii, dar și confiscarea a 5 autoutilitare. Pentru a veni în sprijinul luptei împotriva poluării, Guvernul României a emis în data de 06.04.2022 o OUG prin care arderea, incendierea și îngroparea de deșeuri vor fi considerate infracțiuni.

Felicit pe această cale Garda de Mediu Dolj și pe toți cei care au participat la acțiuni. Având în vedere, efortul depus zilnic între intervalul orar 06-21 toate aceste instituții au totala mea susținere și sprijinul necondiționat.

Luni, 04.04.2022, Ministerul mediului, apelor și pădurilor a lansat campania națională, “Curățăm România!”, care se va desfășura pe o perioadă de o lună sub sloganul “ Vrem o țară fără deșeuri abandonate!” În fiecare județ, Prefectura va fi coordonatorul principal și se va baza pe ecologizarea anumitor zone din fiecare UAT.

Susțin această campanie și fac un apel public către toți voluntarii din județul Dolj să participe în număr cât mai mare. Voi reveni cu programul acestei campanii, începând de luni, 11.04.
Haideți, să facem România mai curată!” a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here