Daniel Gheba a fost singurul parlamentar care a luat o pozitie clara in privinta Legii Arendei zilele trecute cand a iesit cu o parere argumentata ..
„Printr-un amendament toxic, în Comisie s-a încercat extinderea perioadei contractelor la 10 ani. Măsura poate duce la scăderea artificială a prețurilor terenurilor agricole prin scăderea interesului unor noi investitori concurenți care ar fi astfel nevoiți să păstreze contractele vechiului proprietar. Asta în condițiile în care, arendașul este deja într-o poziție privilegiată de preempțiune. Astfel cei din urmă ar putea profita, oferind sume nedrept de mici proprietarilor în schimbul terenului, prejudiciindu-i. Pentru unii dintre ei, aceasta ar echivala cu distrugerea satului și a comunității rurale.
Mă voi opune categoric extinderii perioadei și a modificării formei adoptate de Senat în favoarea arendașilor. În același timp, pentru perioada de 7 ani, în condițiile în care puterea de negociere a micilor proprietari va fi și mai diminuată, rămâne întrebarea la care trebuie să ne gândim cu toții: cum se va stabili un preț rezonabil pentru arendă pe toată perioada contractului, în cazul plăților în bani, în condițiile unei piețe agricole lipsite de predictibilitate?!”, a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare si intr-un comunicat preluat de presa nationala.
Astazi a revenit odata cu votul din Comisie si a avut urmatorul mesaj pe reteaua de socializare :
„Acum câteva zile atrăgeam atenția asupra Legii Arendei care se pregătește în Comisia pentru Agricultură, prin care se extindea pe 10 ani perioada contractelor. Acesta este un adevărat dezastru pentru proprietarii de terenuri. PSD-PNL-UDMR-AUR au votat împreună fără să se gîndească la consecințe.
Din nou, USR este singurul partid care s-a opus gândindu-se la binele și viitorul proprietarilor. Vom ataca Legea la Curtea Constituțională. USR protejează proprietatea și este alături de tinerii fermieri.”, a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.
[…] “Printr-un amendament toxic, în Comisie s-a încercat extinderea perioadei contractelor la 10 ani. Măsura poate duce la scăderea artificială a prețurilor terenurilor agricole prin scăderea interesului unor noi investitori concurenți care ar fi astfel nevoiți să păstreze contractele vechiului proprietar. Asta în condițiile în care, arendașul este deja într-o poziție privilegiată de preempțiune. Astfel cei din urmă ar putea profita, oferind sume nedrept de mici proprietarilor în schimbul terenului, prejudiciindu-i. Pentru unii dintre ei, aceasta ar echivala cu distrugerea satului și a comunității rurale.”, declara in urma cu 5 luni Daniel Gheba. […]