Daniel Gheba semnaleaza un abuz in judetul Gorj ..

0
609

Daniel Gheba a mers alaturi de domnul doctor cardiolog Gabriel Hortopan, în satul Rugi, comuna Turcinești, județul Gorj, pentru a se informa la fața locului asupra unui abuz care este în plin proces de desfășurare.

Familia domnului doctor Hortopan a fost deposedată de un teren forestier, iar conform Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv de stat in perioada martie 1945- 22 decembrie 1989 , care sancționa astfel de abateri terenul trebuia restituit de către Autoritatea Naționala pentru Restituirea Proprietății (ANRP). Deși, acest dosar care vizează reconstituirea dreptului de proprietate, pentru acest teren forestier este pe rolul ANRP inca din anul 2021, Romsilva care administrează fondul forestier a trecut la defrișarea copacilor.

„🤝🤝Alături de domnul doctor cardiolog Gabriel Hortopan, m-am aflat astăzi în satul Rugi, comuna Turcinești, județul Gorj, pentru a mă informa la fața locului asupra unui abuz care este în plin proces de desfășurare.
📄📄În perioada comunistă, familia domnului doctor Hortopan a fost deposedată de un teren forestier, iar conform Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv de stat in perioada martie 1945- 22 decembrie 1989 , care sancționa astfel de abateri terenul trebuia restituit de către Autoritatea Naționala pentru Restituirea Proprietății ( ANRP). Deși, acest dosar care vizează reconstituirea dreptului de proprietate, pentru acest teren forestier este pe rolul ANRP inca din anul 2021, Romsilva care administrează fondul forestier a trecut la defrișarea copacilor.
😭😭Copacii care urmează să fie tăiați sunt seculari, unii având o circumferință de peste 3 m, iar zona afectată este situată pe un deal, existând pericolul unor grave alunecări de teren.”, a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here