Daniel Gheba : Sprijinim taximetriștii români! Opriți exploatarea prin companiile de ride-sharing!

0
22

“În lumina recentelor evenimente legislative propuse de Uniunea Europeană, care vizează reglementarea și recunoașterea drepturilor angajaților care lucrează prin intermediul platformelor digitale, taximetriștii români se confruntă acum cu o amenințare gravă, reprezentată de invazia firmelor de ride-sharing precum Uber, Glovo, Tazz și Bolt.

Uniunea Europeană, sub pretextul îmbunătățirii condițiilor de muncă pentru angajații care lucrează pe platforme digitale, dorește să îi forțeze pe aceștia să intre în rândul muncitorilor cu normă întreagă, înlăturând astfel modelul de muncă flexibilă pe care aceștia îl preferă și pe care l-au adoptat în mod liber. Această acțiune amenință să distrugă nu doar locurile de muncă ale taximetriștilor independenți, ci și tradiția sectorului de transport autohton.

De-a lungul timpului, taximetriștii noștri au fost garanția siguranței și confortului în transportul public. Ei nu doar că au oferit servicii de calitate, dar au și plătit taxe și impozite, contribuind la dezvoltarea economică și la bunăstarea societății noastre.
În contrast, companiile de ride-sharing au fentat sistematic obligațiile fiscale, creând un prejudiciu imens bugetului de stat și aducând o concurență neloială taximetriștilor români. Firmele de ride-sharing nu contribuie la economia românească în același mod ca taximetriștii. Ei nu plătesc taxe și impozite la fel de mult ca taximetriștii, iar profiturile lor pleacă în străinătate, în loc să rămână în România.
Este inacceptabil ca aceste companii să funcționeze într-un cadru lipsit de transparență și responsabilitate, profitând de lacunele legislative pentru a-și promova interesele proprii. Taximetriștii români merită respectul și sprijinul comunității, iar autoritățile trebuie să ia măsuri ferme pentru a proteja această profesie vitală pentru economia națională.

Prin urmare, mă alătur apelului taximetriștilor și cer autorităților române să acționeze în interesul cetățenilor și al economiei locale. Este momentul să punem capăt acestei “mici jungle” create de firmele de ride-sharing și să readucem respectul și recunoașterea cuvenită profesiei de taximetrist. De asemenea, solicit controale amănunțite asupra companiilor de ride-sharing pentru a se verifica respectarea legislației fiscale și a muncii. Îmi doresc o Românie în care munca cinstită și sacrificiul personal sunt apreciate și recompensate, nu subminate de interesele corporatiste străine.
Solidaritatea națională este arma cea mai puternică în fața acestor provocări, iar împreună vom învinge asaltul asupra valorilor noastre și vom proteja drepturile și bunăstarea angajaților români!”, se mentioneaza in comunicatul emis de deputatul Daniel Gheba.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.