Data alegerilor locale va fi stabilita de Guvern! CCR a respins legea PSD si ordonanta de urgenta de prelungire a mandatelor primarilor este neconstitutionala

0
10

Data alegerilor locale va fi stabilita de Guvern! CCR a respins legea PSD/Si ordonanta de urgenta de prelungire a mandatelor primarilor este neconstitutionala.

Curtea Constitutionala (CCR) a decis miercuri, cu majoritate de voturi, ca ordonanta de urgenta prin care au fost prelungite mandatele alesilor locali, precum si legea PSD-ALDE-Pro Romania prin care Parlamentul si-a arogat atributia de a stabili data alegerilor locale, sunt neconstitutionale.

Potrivit acestora, cele doua acte normative au fost respinse din cauza paralelismului legislativ.

”Prelungirea mandatelor alesilor locali se poate face doar prin lege”, au declarat surse din cadrul CCR. ”Ramane de competenta Parlamentului sa prelungeasca mandatele. Iar data alegerilor locale va trebui sa fie stabilita in interiorul perioadei cu care vor fi prelungite mandatele alesilor locali”, au mai explicat sursele citate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here