David Popovici a fost decorat de Klaus Iohannis cu gradul de cavaler : Rezultatele obligă autoritățile să facă din sport o prioritate

0
148

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat miercuri pe înotătorul român David Popovici, dublu medaliat cu aur și deținător al mai multor recorduri mondiale, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni.

Șeful statului i-a oferit lui Popovici Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler în semn de “înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie” dovedite în cadrul competițiilor de înot. Administrația Prezidențială spune că sportivul român s-a impus „ca un simbol al tinerei generaţii de campioni şi contribuind, pe această cale, la afirmarea sportului românesc pe plan internaţional”.

Iohannis l-a decorat și pe antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu.

„Vă felicit în numele tuturor românilor pentru rezultate deosebite obținute”, le-a spus Iohannis celor doi, miercuri, la Cotroceni.

„Dragă David, la doar 17 ani ai reusit performanta extraordinara sa deschizi un nou capitol in istoria natatiei romanesti. Prin multa munca, antrenamente epuizante, sacrificii si incredere in fortele proprii, ai devenit unul din cei mai tineri campioni din toate timpurile si ai reusit sa dobori recorduri”, a adăugat șeful statului.

Potrivit acestuia, David Popovici „a cucerit inimile tuturor” prin „exemplul personal de disciplină, maturitate și modestie”.

„Reprezinți o sursa de inspiratie pentru romani. Pentru a atinge un record este nevoie de o miime de scunda, performanta care se construieste prin ani de munca”, a menționat Iohannis.

David Popovici a declarat la rândul său că trebuie făcut din sport o prioritate naţională.

“Mă simt onorat, mă simt recunoscător şi aş vrea să mulţumim, eu împreună cu domnul Adi, cum îi spunem noi, tuturor românilor şi tuturor oamenilor care ne-au fost aproape, care ne-au transmis energie pozitivă, aprecieri de-a lungul timpului. Aş vrea să mulţumesc tuturor care ne-au fost vreodată alături pentru că nu aş fi putut să fac asta fără voi.

Sunt convins că suntem doar la început şi avem o misiune pe care încercăm să o ducem la capăt, şi anume: să face sportul o prioritate naţională, să facem sportul un ambasador al ţării, fiindcă merită şi poate face lucruri foarte frumoase, şi prin această misiune a noastră să îndemnăm cât mai mulţi copii să aibă o viaţă activă, să avem o societate cât mai sănătoasă, să avem o societate educată din punct de vedere sportiv şi care să poată să facă mişcare în condiţii foarte bune, pentru că noi credem că asta va face o lume mult mai bună”, a spus Popovici.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here