David Popovici este CAMPION EUROPEAN! A stabilit un nou record mondial la 100 m liber, la CE de la Roma

0
181

David Popovici a devenit și campion european după ce a evoluat, sâmbătă, în finala probei de 100 m liber din cadrul Campionatului European de nataţie pentru seniori, competiţie care se desfăşoară la Roma.

Românul a stabilit un nou record mondial cu 46.86.

Tânărul înotător s-a calificat în finală cu timpul de 46.98, record european şi al competiţiei. David Popovici va mai concura la Roma la 200 m liber, 400 m liber şi ştafetă 4×100 m liber.

În debutul conferinței ad-hoc de la Foro Italico, David a aflat că au trecut 4.760 de zile din momentul stabilirii precedentului record mondial, de către brazilianul Cesar Cielo.

„Da? Un număr ok. Și au am așteptat foarte mult această performanță. Nu ne-am grăbit nicăieri, dar ne bucurăm că am reușit să o facem înainte de termen. Nu că am fi avut unul. Termenul era să nu ne grăbim, să o luăm pas cu pas. Văd că s-a putut un pic mai repede. Da, întotdeauna cred că se poate înota mai repede. Mai am mult de perfecționat. Nu mă deranjează, aștept”, a spus David Popovici.

David Popovici a explicat: „La final m-am asigurat că văd bine tabela. Nu am fost extraordinar de surprins. Știam că sunt suficient de rapid. Dar m-am bucurat foarte tare. A fost euforia făcându-și efectul. Cred că am făcut mai mult ca o gorilă la final, a fost un instinct animalic. Cine știe ce mi-a venit…”.

Așa cum era de așteptat, presa internațională i-a adus un val de laude celui care este considerat cel mai promițător înotător din lume la ora actuală. Iată doar câteva dintre ele:

“Veni, Vidi, Popovici! David Popovici a devenit campion european la Roma, cu o prestație regească”, au scris belgienii de la Sporza.

“Vise adolescentine pentru David Popovici! La 17 ani, a bătut recordul mondial. Recordul precedent nu mai fusese doborât din 2009”, au scris nemții de la DW Sports.

“David Popovici a devenit cel mai tânăr deținător de record mondial în proba de 100 m liber după ce a blocat cronometrul la 46,86 în finala de la Roma. Tânărul de 17 ani a corectat cu cinci sutimi vechiul record care aparținea brazilianului Cielo Filho, 46,91.

Popovici a devenit totodată primul român – băiat sau fată – campion european la 100 m liber – și al doilea medaliat din istoria României la această probă, după Norbert Trandafir – bronz în 2012.

Plecat de pe culoarul 4, Popovici a întors al doilea la 50 metri, la două sutimi de francezul Maxime Grousset, care înotase prima lungime de bazin în 22,72.

Tânărul român și-a demonstrat forța pe primii metri de pe a doua lungime de bazin, când a trecut în fruntea cursei”, a scris celebra publicație americană Swimming World Magazine.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here