De ce Nicolae Ciuca este cea mai buna solutie ca PREMIER ! Ovidiu Raetchi are o analiza interesanta ..

0
59

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a desemnat prim-ministru interimar pe domnul Nicolae Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern.

Ovidiu Raetchi are o analiza interesanta iar Generalul Ciucă poate acoperi patru nevoi importante în contextul politic actual .
Ovidiu Raetchi aduce in discutie pandemia si felul in care armata a gestionat aceasta criza .. Un alt punct adus in discutie este nevoia de unitate nationala iar activitatea domnului ministru Nicolae Ciuca in comisiile din Parlamentul Romaniei este una foarte buna ..

„Despre varianta Ciucă la Palatul Victoria se vorbește de aproape un an. Și nu doar ca soluție de tranziție. Generalul Ciucă poate acoperi patru nevoi importante în contextul politic actual:
a. Nevoia de a avea un guvern croit special pentru o criză sanitară majoră – unde ajungi la stare de urgență, carantină etc. În momentele când sistemul sanitar a cedat, situația și imaginea au fost salvate de armată sau de un medic militar care prelua conducerea. Semn că în Romania există un bonus de încredere pentru o astfel de cale. Cred că sistemul european – în care armata și politica nu se amestecă, de principiu – e mai înțelept decât cel american; totuși, în contextul pandemic dat, armata și un ex-militar de top reprezintă o soluție;

b. Nevoia unei forme ponderate de „unitate națională”, ținând însă PSD în opoziție. În principiu, Ciucă e singurul ministru în fața căruia pesediștii nu au crâcnit prin Comisii. Pentru că era intangibil profesional și moral. Percepându-se ca „patrioți”, pesediștii nu prea știu cum să sară la beregata unui militar român asupra căruia s-a tras în Afganistan. Le e rușine. Eu am văzut pesediști care au spus „ies din sală” când primiseră ordin să îl pice pe Ciucă la audierile de la Apărare. Și erau așa de mulți, încât Simonis si Ciolacu au fost nevoiți sa lase vot liber. Ideea e că, într-un Parlament pe muchie, cu o majoritate fragilă PNL-USR-UDMR, Ciucă poate convinge PSD să nu facă anti-joc pe chestiuni stategice. Tudose, Ciolacu, Grindeanu sunt din paradigma „interesul național”, nu din paradigma „conspirația Soros”, în care picase Dragnea, cu adoratorii lui ajunși acum pe la PER, la finalul carierei;

c. Programele de modernizare au fost făcute praf de Dragnea și de cei 3-4 miniștri pe care îi schimba la fel de des ca pe momeala din undițele de la Belina. Praf. Totul blocat, promisiuni în stânga și în dreapta, oameni terifiați de decizie. Ciucă a făcut ordine în programe în câteva luni. Și lucrul ăsta se vede la Bruxelles și la Washington;

d. Ne temem de extremiști în contextul crizei? Ne temem de potențialul de creștere al naționaliștilor? Ia să vedem cum cresc naționaliștii de galerie când le pui în față un militar autentic, crescut în teatrele de operații. 🙂
Ludovic Orban a facut tot ce i-a stat în putință, într-o perioadă infernală. Și pentru PNL a făcut – măsurabil – lucruri remarcabile și în care puțini oameni credeau în 2017. În condițiile în care el alege să se retragă, soluția Ciucă pentru o nouă etapă – pâna la finalizarea vaccinării împotriva Covid, cel puțin – pare astăzi cea mai bine conturată, deși nu e singurul scenariu aflat în analiză.” a explicat Ovidiu Raetchi pe reteaua de socializare ..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here