De Crăciun, în Fierbinți se petrece o minune! În stil „fierbințean”! Primarul Vasile trăiește un miracol de Crăciun! „Mă pierdusem”

0
238

Primarul Vasile se electrocutează, cade într-un fel de somn adânc, iar când se trezește se confruntă cu o pană de curent. La lumina lămpii, o voce îi vorbește: un băiețel din tabloul de iarnă care îi amintește de copilărie îi vorbește:

„Și pe tine te cheamă Vasile? Și pe mine la fel! Ești primar? Ce face un primar?(…) Nu cred că e ușor! (să conduci un sat n.a). (…) Ai câștigat? (alegerile n.a) Și ce ai pierdut?”

Răspunsul lui Vasile e emoționant:

„Ce am pierdut! Prieteni! Liniște!”

Băiețelul din imaginea cu „Iarna” îi răspunde

„E rău să pierzi prietenii! Dar cel mai rău în viață e să te pierzi pe tine! Să nu mai știi cine ești și ce ai de făcut!”

Într-un final primarul Vasile află că a stat de vorbă cu cel care era el în copilărie, după care se…mai trezește o dată. Tulburat de discuția avută cu băiețelul din tablou, primarul stă de vorbă cu femeile din sat, femei pe care voia să le certe. Le ține însă cel mai emoționant discurs pe care l-am auzit vreodată de la el:

„Voi credeți că e ușor să fii primar? Când am intrat în politică, voiam să fac bine! Nu mie, celor care m-au votat! Și nu doar lor, tuturor, adică vouă. (…) M-am lovit de oameni vechi și mai mari în funcție, care nu m-au lăsat să fac bine pentru voi, dacă nu făceam bine mai întâi pentru ei. (…) Azi așa, mâine așa, Vasile care a candidat la început nu a mai existat! Și a ajuns Vasile de azi! Rău, laș, mincinos! Da, m-am pierdut pe mine! Nu trebuia să se întâmple asta! Cineva m-a întrebat azi dacă în Fierbinți există vreun balaur! Există! Și nu doar în Fierbinți! În toată țara! Sărăcia! Când era bine în Europa, la noi era rău! Acum e rău la ei și la noi e și mai rău!”

După ce le face o promisiune sătencelor, Vasile îi vorbește din nou lui Vasilică de odinioară!

‘”Ai avut dreptate! Mă pierdusem! Dar m-am găsit! M-ai ajutat tu! Sau eu! Că tu ești eu! Sau eu sunt tu! Oricum nu mai contează! Să știi că ai dreptate! E frumos să ai grijă de păsări! Dar cel mai frumos e să ai grijă de oameni! Să crezi și să ierți!”

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here