De la orașe pentru climă la orașe în pandemie Street Delivery Craiova 2020 – ReSoluții

0
21

Pentru că ne-am bucurat, împreună cu voi, de două ediții de succes, evenimentul-manifest Street Delivery revine în Craiova!

Anul acesta, însă, ne adaptăm situației curente și provocăm publicul să aducă evenimentul Street Delivery 2020 la ei în cartier prin intermediul proiectelor-insulă, unite sub tema comună: ReSolutii.

 

Când? La final de vară, în weekendul 29-30 august.

Ne aflăm într-o perioadă plină de provocări, însă acest lucru nu trebuie să ne oprească din a continua să schimbăm în bine orașul nostru. Evenimentul de anul acesta invită publicul să găsească noi metode pentru a transforma spațiul din jurul lor într-un loc mai curat, mai frumos, mai creativ. Vom asista împreună la povești din izolare, precum și la rezoluțiile de după; povești pe care locuitorii orașului le vor expune în fața noastră prin proiecte comunitare și exprimări artistice, în încercarea de a redefini cartierele și a le readuce la viață.

Prin urmare, Street Delivery 2020 ia o formă nouă, aceea a unui puzzle pe care îl răspândim prin tot orașul, însă îl recompunem online.

Am provocat publicul să găsească soluții prin care cartierul lor să devină mai plăcut și mai pregătit pentru situații precum o pandemie, iar acum vă invităm să vă bucurați de ce-a ieșit. 

Activări urbane, ateliere, inițiative cetățenești, un tur printr-un atelier de legătorie de carte, proiecții de film, expoziții de artă, un târg vestimentar și de accesorii care susține designerii locali, yoga în parc, schimb de plante, tururi cu bicicleta și un concert pe măsură, toate vă așteaptă la Street Delivery Craiova. Iar așa cum v-am obișnuit, colorăm orașul și anul acesta cu un mural la care lucrează doi artiști talentați, chiar în mijlocul orașului. Toate acestea sunt posibile datorită oamenilor frumoși care își doresc să se (re)apropie de orașul lor și să recupereze spațiul public.

 

Detaliile evenimentelor vor fi prezente atât pe pagina noastră de Facebook, Street Delivery Craiova, cât și pe pagina evenimentului, Street Delivery Craiova 2020 – ReSoluții, așa că vă invităm să ne urmăriți.

 

Street Delivery este un eveniment-manifest pentru recuperarea spaţiului public, iniţiat în 2006 de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, iar în prezent se desfășoară  în 10 orașe: Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacău, Craiova, Sibiu, Oradea și Chișinău.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here