DE MÂINE SE DESCHIDE TRANSALPINA !!

0
159

CNAIR a anunțat marți că a început inspecția pe DN 67C Transalpina, sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, în vederea deciziei privind deschiderea circulației.

Comisia formată din specialiștii CNAIR, DRDP Craiova, SDN Târgu Jiu, SDN Vâlcea și Poliția Rutieră decide marți dacă sunt îndeplinite condițiile de reluare a circulației pe sectorul de drum dintre Rânca și Obârșia Lotrului.

CNAIR a anunțat recent că încearcă să deschidă sectorul rutier alpin de la 1 iunie. Au continuat deszăpezirile și au fost montate din nou indicatoarele, îndepărtate în sezonul rece pentru a nu fi doborâte de viscol.
cnair transalpina facebook 2022 e1653987893161

Anul trecut, Transalpina a fost deschisă de la mijlocul lunii iunie, cu restricții de tonaj și interval orar. Adică se permitea accesul doar pe timp de zi.

Transalpina (DN 67C) este cea mai înaltă șosea din România, cu punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m).

Drumul face legătura între orașele Sebeș, din județul Alba şi Novaci (Bengeşti), din județul Gorj, o parte fiind anual închis pe perioada iernii – adică tronsonul Curpăt (la capătul lacului Oașa) – stațiunea Rânca.

În această iarnă, a fost permisă circulația între Curpăt (Alba) și Obârșia Lotrului.

Transalpina, în judeţul Alba, are 79 de kilometri, până la limita cu judeţul Vâlcea. În total, şoseaua alpină străbate 148 de kilometri.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here