Decizia de carantinare a unei localități se va baza pe 6 indicatori

0
56

Decizia de carantinare a unei localități se va lua pe baza a șase indicatori, printre care evoluția numărului de cazuri, rata de infectare, capacitatea de testare, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.

Aceasta a subliniat că sunt județe în care se fac foarte puține teste pentru COVID, iar acolo nu se știe exact ce se întâmplă.

Moldovan a promis un acces mai ușor la testarea pentru COVID, spunând că speră ca în această săptămână să fie emis un nou ordin în acest sens.

Decizia de carantinare va fi luată în baza a 6 indicatori și vor fi făcute simulări, iar marți va exista o concluzie.

De asemenea, și calculul ratei de indidență la 14 zile va fi schimbat. Rata de infectare la mia de locuitori se calculează acum pe un interval în care există teste care nu sunt raportate în timp util și teste care nu sunt alocate pentru că este nevoie de anchete epidemiologice, astfel că acum există diferențe în calculul ratei de incidență, a explicat medicul.

Secretarul de stat a făcut aceste declarații la finalul unei ședințe de la Ministerul Sănătății la care au luat parte experți în sănătate publică, în care s-a discutat despre schimbarea criteriilor pentru instituirea carantinei într-o localitate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here