Deputat Forta Dreptei, Nicolae Giugea : La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!

0
118

9 mai este o zi care îmbină două semnificații importante pentru destinul României – Ziua Independenței și Ziua Europei.
Pe 9 mai 1877, Mihail Kogălniceanu, răspunzând unei interpelări parlamentare rostea celebrele cuvinte ”Suntem o națiune de sine stătătoare. Suntem independenți!” și dădea astfel glas unei realități concrete – România devenea un stat suveran.
73 de ani mai tărziu, pe 9 mai 1950 Robert Schuman, ministrul francez al afacerilor externe prezenta declarația care îi poartă numele și care este considerat actul de naștere al Uniunii Europene.
Nu cred că este o coincidență faptul că România își serbează Independența în aceeași zi în care Uniunea Europeană își celebrează nașterea. Este o dovadă simbolică a destinului European pe care România l-a avut încă de la începuturi.
În condițiile de azi, în care vedem ce se întâmplă foarte aproape de granițele noastre, înțelegem mai bine că șansa noastră este apartenența la blocul euro-atlantic și că viitorul nostru este legat de Occident.
La mulți ani, România!
La mulți ani, Europa!

Deputat Nicolae Giugea,
Forta Dreptei

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here