Deputat Ștefan Stoica, Președinte PNL Dolj: Comisia Europeană a aprobat pachetul pentru Oltenia!

0
263

„Comisia Europeană a aprobat pachetul pentru Oltenia!
6 proiecte majore de infrastructură rutieră și feroviară vor asigura conectarea regiunii noastre la rețeaua națională și europeană

Comisia Europeană a aprobat Programul Transport 2021-2027 pentru România, ceea ce pentru județele din sud-vestul țării înseamnă investiții vitale, Oltenia fiind una dintre regiunile care va profita din plin de acești bani. Este vorba despre șase proiecte majore de infrastructură de transport care au fost validate de Comisia Europeană, după cum urmează:
RUTIER:
Drumul rapid Craiova – Filiaşi – Drobeta-Turnu Severin (faza 1) – 300 milioane euro
Drumul rapid Drobeta-Turnu Severin – Caransebeș – Lugoj (faza 1) – 800 milioane euro
Drumul rapid București – Alexandria (faza 1 din București – Craiova) – 367,5 milioane euro
Drum de mare viteză Pitești – Craiova – 775,2 milioane euro
FEROVIAR:
Craiova – Drobeta-Turnu Severin – Caransebeș – 2,110 miliarde euro
Craiova – București – 1,254 miliarde euro

Grație acestor investiții, Oltenia va fi legată la rețeaua națională și europeană a infrastructurii de mare viteză. Includerea în Programul Transport a obiectivelor menționate demonstrează că pentru parlamentarii liberali din Oltenia și pentru președintele PNL, senatorul de Dolj, Nicolae Ciucă, infrastructura din Oltenia reprezintă o prioritate.

Până la venirea PNL la guvernare, Drumul Rapid Craiova-Severin-Lugoj nu era nici măcar în fază de idee. PNL a impus acest proiect și a făcut ca el să fie acum prins în planul aprobat de Comisia Europeană. Un angajament pe care liberalii și l-au asumat și l-au respectat!”, se arată într-un comunicat de presă semnat de președintele PNL Dolj, deputatul Ștefan Stoica.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here