Deputat Ştefan STOICA, Președinte PNL Dolj : Premierul PNL Nicolae Ciucă deschide un nou capitol în dezvoltarea industriei auto din Craiova! Investiție de 490 de milioane de euro în fabrica Ford!

0
213

Anunțul de astăzi, prin care fabrica Ford de la Craiova este preluată oficial de Ford Otosan, deschide un nou capitol în industria auto din zona noastră și joacă un rol major în viitorul acestei economii, prin folosirea cât mai eficientă a resurselor existente, prin investiții comune.

”Este un transfer care vine cu o investiţie de 490 de milioane de euro, în următorii trei ani. Este o investiţie care vizează în mod deosebit producerea de alte patru noi tipuri de vehicule, şi ceea ce este de subliniat este că, începând cu anul 2024, va fi produs primul autovehicul complet electric”, a spus premierul liberal.
Astfel, fabrica de la Craiova face un pas semnificativ în procesul de transformare, consolidându-și și mai mult planurile sale de creștere pe piața vehiculelor comerciale și potențare a portofoliului de vehiculele electrice în Europa. Guvernul are această deschidere și sprijină toate aceste demersuri, care se încadrează foarte bine în eforturile Executivului de a proteja economia și locurile de muncă. Iar prin planul de astăzi se observă că există în intenție crearea a încă 600 de locuri de muncă la nivelul companiei Ford Craiova.

Este o veste extraordinară, iar Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a susținut această oportunitate de valorificare a parteneriatelor strategice, prin care orașul nostru se va dezvolta. Astfel, operațiunile la nivel internațional vor fi extinse și fabrica va deveni un pol al economiei din România.
Iar pentru facilitarea transportului, Centura de Sud a Craiovei, care trece pe lângă Uzina Ford, va acoperi tranzitul prin sudul municipiului la mică distanţă de fabrică. Prin nodul de la Cârcea şi DN 65 F se asigură legătura cu DN 65 Craiova – Piteşti şi viitorul Drum Expres Craiova – Pitești, așa încât noile autovehicule să beneficieze de o infrastructură rutieră modernă!

Deputat Ştefan STOICA,
Președinte PNL Dolj

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here