Deputatul Florinel Stancu a anuntat printr-o postare pe facebook, candidatura la functia de presedinte al Consiliul Judetean Dolj din partea partidului Pro Romania

0
14

Deputatul Florinel Stancu a anuntat pe pagina de socializare candidatura la functia de presedinte al Consiliului Judetean Dolj din partea partidului Pro Romania .

Florinel Stancu a adus in discutie situatia judetului Dolj dar si o parte din angajamentul fata de doljeni .

„Am luat decizia sa candidez la functia de presedinte al Consiliului Judetean Dolj. Pentru cei care nu ma cunosc va fi o surpriza. Pentru cei care ma stiu bine sunt convins ca ma vor sustine. Ei stiu ca sunt un om de echipa care nu are frica decat de Dumnezeu si de oamenii indiferenti.

Indiferenta unora care au detinut functii inalte in stat si au tinut Romania in loc ma sperie pe mine. Indiferenta ucide orice urma de speranta, denota lasitate si trebuie combatuta!

Mie imi pasa de ce se intampla in tara, in judetul Dolj, in orasul Craiova, iar motivele deciziei de a candida sunt urmatoarele:

Judetul Dolj se afla in fata unei situatii de stagnare, iar candidatura mea este un raspuns la aceasta situatie. Nu putem lasa acest judet puternic si cu potential in incertitudine, acesta este motivul pentru care doresc sa ofer o alternativa. Doljul are nevoie de experienta mea si de viziunea lui Eduard Ciceu pentru Municipiul Craiova. In parte, decizia mea atrage atentia asupra faptului ca acest judet are nevoie de un conducator activ, in permanenta legatura cu oamenii, un conducator al carui partid sustine puternic apartenenta la Uniunea Europeana. Judetul nostru trebuie scos din era trecutului, al nesigurantei, sovaielii si stagnarii. Un rol important in luarea deciziei a avut-o si faptul ca sunt sustinut de o echipa cu oameni experimentati, cu profesii si cariere deosebite, care nu au facut politica pana acum si vor sa schimbe in bine fata judetului nostru.

Ma numar printre cei mai activi deputati din Dolj (cu o activitate intensa in Parlament si cu cele mai multe vizite in judet) si pot sa afirm ca a meritat efortul, deoarece in decurs de 4 ani am putut sa aflu care sunt problemele cu care doljenii se confrunta si ce asteptari au de la noi.

In continuare, voi spune cateva lucruri despre mine:

ORIGINILE MELE
M-am nascut in Craiova si am 52 de ani. Am studiat, am locuit si locuiesc pana in prezent in acest oras minunat cu sotia mea Irina si cu fiica Stefania, in apropiere de parinti, unde am crescut. Am ales sa raman aici chiar si atunci cand viata mi-a scos in cale oportunitati mai interesante. Am radacini puternice si adanci: ele ma tin cu picioarele pe acest pamant si imi reamintesc in fiecare zi cine sunt si de unde vin, pentru a nu inceta niciodata sa iubesc oamenii locului.

RADACINILE MELE
Cariera mea a fost construita pe foarte multa munca si optimism. Nu am primit nimic de-a gata de la nimeni. In Craiova, prima mea experienta de munca am avut-o in calitate de inginer la Electroputere. Am continuat in domeniul vanzarilor, unde am fost administrator timp de 6 ani, iar in politica activez din 2010. Am fost ales consilier judetean, am detinut functia de director la Sistemul de Gospodarire a Apelor Dolj timp de 4 ani, am fost membru in doua partide, am detinut functia de vicepresedinte la Partidul Social Democrat – Dolj, iar din 2016 sunt deputat.

ANGAJAMENTUL MEU
Timpul meu este absorbit aproape in totalitate de munca: foarte putina „in birou” si aproape intotdeauna in judet, printre oameni, pentru a ma intalni si discuta cu ei, cu primarii, cu asociatiile si administratorii lor, cu antreprenorii si lucratorii care sustin judetul si tara prin activitatea lor. Am vizitat practic toate cele 111 localitati din judetul Dolj. Cunosc numele tuturor primarilor si pentru fiecare as putea indica cele mai importante realizari sau probleme, punctele forte si punctele slabe. Consider ca atragerea fondurilor europene a ramas in continuare o mare problema a judetului nostru. La acest capitol avem cel mai mult de lucrat. Dar, ca sa imbunatatim rata de absorbtie, trebuie sa constientizam ca ideile despre guvernarea judetului si a comunitatii in Uniunea Europeana s-au schimbat. Rolul presedintelui Consiliului Judetean este de a fi lider de echipa, manager, nu gospodar cramponat in Palatul Administrativ.

CANDIDATURA LA PRESEDINTIA JUDETULUI
Timp de patru ani m-am confruntat cu indiferenta unor fosti colegi de-ai mei si cu cenzura din partea unora care traiesc in alta lume. Cu toate acestea, nu am ezitat sa vorbesc despre problemele judetului nostru la tribuna Camerei Deputatilor. Am fost coinitiator la 110 proiecte legislative, din care 30 promulgate legi. Am intrebat si interpelat ministrii cu privire la problemele cetatenilor de 40 de ori si am luat cuvantul de nenumarate ori. In acest rol, am colaborat pozitiv cu toate guvernele care s-au succedat, desi de culori si idei politice diferite, deoarece pentru mine problemele vin inaintea intereselor partizane. Cand detii o functie publica trebuie sa-ti amintesti intotdeauna ca o faci temporar si, de asemenea, in numele celor care nu te-au votat si nu te vor vota niciodata, pentru ca institutiile sunt casa tuturor.

VIITORUL JUDETULUI IL CONSTRUIM IMPREUNA
Rolul de presedinte al Consiliului Judetean Dolj imi va permite, de asemenea, sa dezvolt proiectele despre care am vorbit in timpul mandatului de deputat si la care lucrez impreuna cu multi dintre dumneavoastra si consilierii mei, cu echipa PRO Romania, intarind proiectia judetului Dolj in tara si in Europa. Sunt convins ca putem redeveni un judet campion la multe capitole, un model in regiune, pe primele locuri la productie si exporturi, dar si judetul care atrage cateva milioane de turisti straini in fiecare an.

PASIUNILE MELE
Sunt pasionat de muzica, plimbari si sport si, daca pot, nu ratez niciun meci al echipelor de fotbal din Craiova.”a declarat Deputatul Florinel Stancu pe pagina de socializare ..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here