DIICOT si Politia Romana au prins cel mai mare falsificator de bancnote de plastic din lume

0
45

Lovitura de proportii data de DIICOT si Politia Romana. Cel mai mare falsificator de bancnote de plastic din lume si cel care a reusit sa produca cele mai bune falsuri din istoria Romaniei a fost prins de politisti. Grupul pe care acesta il coordona a falsificat bancnote de 100 de lei, in valoare de 1,7 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DIICOT; politistii au facut miercuri cinci perchezitii domiciliare in Bucuresti si in Busteni intr-un dosar de falsificare de moneda, complicitate la falsificare de moneda, punerea in circulatie de valori falsificate, complicitate la punerea in circulatie de valori falsificate, detinerea de instrumente in vederea falsificarii de valori, complicitate la detinerea de instrumente in vederea falsificarii de valori, inselaciune si complicitate la inselaciune.

Actiunea a vizat trei persoane care au constituit in primavara anului 2014 un grup care isi desfasoara activitatea si in prezent si care ar fi falsificat 17.065 bancnote de 100 de lei, prejudiciul ridicandu-se la aproximativ 1.706.500 lei.

Liderul grupului avea rolul de a-i coordona pe ceilalti membri, fiind implicat in procurarea de materiale si instrumente necesare falsificarii, in falsificarea de monede si punerea acestora in circulatie, inducand astfel in eroare mai multe persoane.

„In urma cercetarilor, s-a constatat faptul ca, intr-un interval relativ scurt de timp, liderul grupului a reusit sa produca cele mai bune falsuri din istoria Romaniei si sa devina cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume”, se arata in comunicat.

Potrivit procurorilor, falsurile erau aproape imposibil de identificat.

„Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Oficiului National Central pentru Combaterea Falsului de Moneda au desfasurat activitati de monitorizare a fenomenului de plasare a acestui tip de contrafacere, iar ca urmare a calitatii superioare a reproducerii, fiind realizate pe suport de polimer si avand imitate toate elementele de siguranta destinate publicului (inclusiv microperforatiile, banda iridescenta, imagine latenta, fereastra transparenta, cerneala care isi schimba culoarea, imprimare vizibila in lumina ultravioleta), fals aproape imposibil de identificat de catre persoanele care intra in posesia acestora, din acest motiv a fost denumit generic ”, se mai arata in comunicat.

Cele trei persoane vor fi duse la DIICOT pentru audieri.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here