Dinastia fondurilor europene unsă de la Consiliul Județean Dolj

0
108

Care este cel mai dureros sentiment pentru o femeie, o mamă? Vă spun eu: supărarea, tristețea, lacrimile fiului ei! Îndurerata mamă nu este nimeni altcineva decât șefa fondurilor europene din Consiliul Județean Dolj, Ileana MĂJINĂ, iar puiul supărat este tocmai ”prințișorul” acesteia – Valeriu Adrian MĂJINĂ, zis Valer de colegi și apropiați!

Care este motivul acestei ”drame”?

Ei bine, unul simplu, dar de necrezut pentru zilele noastre: potrivit celor afirmate (cu patimă-n glas) de-ndurerata mămucă, începând cu luna mai a fatidicului an 2020, Valer a rămas fără loc de muncă deoarece a expirat postul contractual primit la OIR POSDRU SV Oltenia, de altfel un post bine-plătit din fonduri europene.

Gurile rele spun că acel post a fost primit de la Monica NĂSTASĂ, mătușa Liei Olguța VASILESCU, în urma unei înțelegeri, pe pattern-ul făcut celebru deja de către Ileana MĂJINĂ împreună cu șefa ADR SV Oltenia, Marilena BOGHEANU, pattern referitor la angajarea copiilor, prin incrucișare, în instituțiile ”păstorite” de stimatele doamne.

Pe scurt, cu o mână dai și cu cealaltă iei!

prioteasa-bogheanu majina

Să vă spun până la capăt, deși nu cred că vă surprind cu ceva, locul lui Valer Adrian MĂJINĂ la OIR POSDRU SV Oltenia a fost primit la schimb cu un alt post, tot bine plătit din fonduri publice și europene, în cadrul Direcției de Fonduri Europene din CJ Dolj, post creionat chiar pentru ”mândra” fiului Monicăi NĂSTASĂ, Alexandra Cristina VOICESCU!

Deși s-a arătat încă de la început nemulțumită de ”târg”, având în vedere că a oferit un post pe perioadă nedeterminată în schimbul unui post contractual de doar 14 luni, în lipsă de alte opțiuni, Ileana MĂJINĂ a mers pe ”încredere”, convinsă fiind că șefii nu o vor lăsa la greu și îi vor găsi un loc călduț ”prințișorului”, evident, după ce acesta se va-ncălzi cu achizițiile pe fonduri europene de la OIR POSDRU SV Oltenia (fie vorba-ntre noi, s-a ”încălzit” bine, păcat că nu verifică nimeni).

Mai mult, ca să fie supărarea și mai mare, aceleași guri rele zic că, în fapt, Ileana MĂJINĂ s-a cam zbătut în van deoarece a dat două ”nedeterminate”, Emanuel NĂSTASĂ, fiul Monicăi NĂSTASĂ și iubitul Alexandrei VOICESCU, fiind angajat la ADI ECODOLJ a CJ Dolj cam pe aceeași filieră, de aceleași personaje, pe motiv că e mai bine și mai sigur la ”sânul” CJ-ului decât la SRL-urile Primăriei Craiova, de unde au fost transferați amândoi.

alexandra si emanuel 2

Să nu uităm și să revenim la subiect, dincolo de așa-zisa încredere avută în șefi, la momentul ”tranzacției”, Ileana MĂJINĂ era presată mai mult de depresia plodului ce se făcuse, cu mare brio, de râs la concursurile fără pile de pe la ANP sau ROMATSA și voia neapărat să-i găsească un loc de muncă că…deh…familie, copil, cheltuieli…agricultura nu e ca în cărți, tot banii publici se câștigă mai ușor (mai ales când lucrezi 8 ore doar în pontaj – nu-l blamati, nu e vina lui, așa a avut exemplu)!

Și acum urmează partea interesantă…

Văzând că nimeni nu dă vreun semn prin care să-i aline suferința, deși s-a plâns și pe la un birou și pe la altul (cică la al treilea n-ar prea avea acces ”dăcât” pe Facebook), ba mai mult, la o vârstă destul de înaintată, a dat dovadă de dorință și putere de muncă în derularea licitațiilor (unii zic că ar fi fost prima care a știut, încă de prin martie, că ”firmele de casă” ERPIA și DOMARCONS au câștigat lotul 1 la vestitul drum județean 552 Craiova – Cetate și, fuguța-fuguța, ar fi spus unde trebuie că ”au greșit turcii și i-am prins, îi descalificăm”), doamna MĂJINĂ s-a simțit neapreciată și neputincioasă.

Mai mult, simțind că degeaba, de vreo jumătate de an, tot strigă pe holuri că ”domnul vice” n-o mai vrea de consilier, că datoriile tot cresc și că pensia e mică (fără să adauge că doar salariul care completează pensia sare, cu tot cu sporul de fonduri, de 16 mii de lei pe lună!!!), Ileana MĂJINĂ și-a amintit de Clubul Soroptimist, de liceu, facultate, pe scurt, de vechile prietenii.

stema-soroptimist

Deși a oftat un pic, și-a luat inima în dinți, a pus mâna pe telefon și a contactat o prietenă ”de suflet”, cu rugămintea de a-i pune o vorbă bună la cei care ”poate au posibilitatea să îl ajute pe Valer”, că ajunsese la limita răbdării micuțul. Prietene intime fiind, Ileana MĂJINĂ s-a prezentat drept recent scăpată din ”ghearele anticorupției” și cunoscătoare a adevăratelor ”cifre”. Nu știu dacă o fi așa sau a vrut doar să impresioneze, să se laude…

Cert este că a reușit să convingă interlocutoarea prin ”sinceritate”, iar Madlen ȘERBAN, despre dumneaei fiind vorba, aproape că ar fi rezolvat ”rugămintea”. Din păcate pentru Valer al lui MĂJINĂ, orașul fiind mic – pe la Ramada plimbându-se mulți chiar pe timp de pandemie, și Radu BERCEANU a știut, din timp, că turcii de la VISIO au pierdut ambele loturi de la ”552”, fapt pentru care ar cam fi pus ”STOP JOC”. Nu știu dacă în mod decisiv, dar, la cum e cunoscut Radu BERCEANU, pe motiv de ”President Residence” și milioane multe, înclin să cred că da…

Așa că, mâhnită și – crezând ea – în liniște, Ileana MĂJINĂ și-a dat seama că, totuși, ”maioul este mai aproape decât cămașa” și, pe filiera inițială, a obținut, din păcate pentru Valer, doar o simplă ”promisiune” de un nou post…din iulie-august.

P.S.1: Fac următoarele precizări pentru a înțelege mai bine cele expuse mai sus:

În martie 2019, Valeriu Adrian MĂJINĂ a fost angajat, pe funcția de EXPERT I, la Unitatea de verificare achiziții și conflict de interese din cadrul OIR POSDRU SVO, pe o perioadă de 14 luni, în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea capacității OIR POSDRU SVO de a gestiona în mod eficient POCU 2014-2020, prin angajare  de personal din afara organigramei”, cu data de finalizare 04.05.2020.

Pentru a ocupa această funcție, Valeriu Adrian MĂJINĂ a susținut un simplu interviu, întins pe o durată de doar 15 minute, în fața Comisiei de Evaluare condusă de către directorul executiv al OIR POSDRU SV Oltenia, Monica NĂSTASĂ, fiind singurul candidat notat cu 100 de puncte (maxim).

rezultat concurs final

Cu privire la îndeplinirea condițiilor referitoare la vechimea în muncă, deși potrivit legislației în vigoare este necesară existența unui prag minim pentru a putea participa la un concurs (cu excepția funcțiilor destinate debutanților), postul contractual ocupat de Valeriu MĂJINĂ a avut drept criteriu „până în 5 ani”, condiție formulată astfel încât să permită ocuparea funcției fără a deține o experiență minimă.

anunt conditii final

Este foarte curios (dar, poate, lăudabil) și ridică multe semne de întrebare modul în care, în doar 3 luni de zile, Valeriu Adrian MĂJINĂ s-a transformat dintr-un candidat respins cu nota 6,69 la un interviu de angajare pe un post de ofițer de achiziții publice la Centrul de Detenție Craiova (din subordonea Administrației Naționale a Penitenciarelor), în singurul candidat admis cu notă maximă la OIR POSDRU SV Oltenia pe un post similar. Să mi-amintesc de studii, liceu sau „facultate”? Mai bine nu…

concurs anp final

P.S. 2: Dacă tot m-am apucat să vă povestesc despre modul în care Ileana MĂJINĂ gestionează banii publici și europeni, consider necesar să vă precizez că întrega familie este poziționată, în baza ”înțelegerilor”, în diferite funcții din aparatul administrativ județean, astfel:

– fiica, Claudia Mona CÎRSTEA, este angajată la ADR SV Oltenia;majina familie mai mic

– fiul, Valeriu Adrian MĂJINĂ, – tocmai ce v-am povestit;

– ginerele, Vlad CÎRSTEA, este angajat la ADI ECODOLJ din cadrul CJ DJ;

– nora, Raluca MĂJINĂ, este angajată la ADR SV Oltenia.

Toți cei enumerați încasează salarii plătite din banii voștri de minim 10.000 RON/lunar, ”apogeul” fiind atins de către doamna Ileana MĂJINĂ, remunerată cu peste 16.000 RON pe lună plus o pensie generoasă provenită din funcția de pe care s-a pensionat. Director de o viață la Consiliul Județean Dolj.

 

P.S. 3: Grijă la venă! Înțeleg din postarea și comentariile lui Valer, c-ar fi ceva probleme… de sănătate!

majina cui

P.S. 4 – Știind că nu se va sesiza nimeni referitor la cele exprimate anterior, pot să vă las pe voi să judecați și să înțelegeți cum și de ce ajung în funcții publice bine plătite copiii lor și ai voștri nu, de ce vă zâmbesc și vă răspund zeflemitor atunci când interacționați cu ei, dar și pentru a înțelege cine, cum și în funcție de ce interese gestionează banii pe care-i cotizați lunar statului român și pe care, vă mint, că-i ”investesc” în interesul și pentru binele vostru! Ar putea fi plauzibil doar dacă interesul sau binele vostru ar fi în buzunarele lorPline.

valer

Va urma…

Sursa Craiova Prospera ..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here