DNA face audieri într-un dosar penal care vizează Societatea Națională a Apelor Minerale

0
251

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac în această perioadă mai multe audieri într-un dosar penal în care sunt vizate mai multe posibile fapte penale derulate în interiorul Societății Naționale a Apelor Minerale SA (SNAM), au declarat mai multe surse judiciare pentru newsonline.ro.

Deși nu este o societate foarte cunoscută publicului larg, SNAM SA este o companie importantă cu capital integral de stat, aflată în portofoliul Ministerului Economiei.

Astfel, din informațiile newsonline.ro SNAM SA este deținătoarea 41 de licențe de exploatare și a unei licențe de explorare, fiind cea mai importantă unitate din domeniul extracției și livrării de ape minerale naturale și terapeutice, furnizând, în prezent, aproximativ 75% din volumele de apă minerală naturală îmbuteliate de către societățile comerciale de profil și livrate către consumatori.

Revenind la audierile făcute procurorii anticorupție, sursele newsonline.ro spun că dosarul penal de la DNA vizează modul defectuos în care ar fi gestionată instituția și resursele ei.

În concret, procurorii DNA o serie de posibile angajări ilegale de care au beneficiat persoane apropiate conducerii SNAM, nerespectarea unor hotărâri judecătorești definitive dar și posibile fapte de delapidare.

În ceea ce privește politica de resurse umane, conducerea SNAM este bănuită că încearcă să elimine din instituție angajații care nu le servesc interesele.

Suspiciunile de delapidare a bugetului instituției care planează asupra unor oameni din conducerea SNAM au legătură cu efectuarea unor deplasări fictive în teritoriu. Mai exact, una sau mai multe persoane din conducerea Societății Naționale a Apelor Minerale ar fi întocmit documente în fals și încasat diurnele pentru presupuse deplasări într-un anume județ deși, fix în aceeași perioadă, din alte documente oficiale rezultă că alimentau cu combustibil mașina de serviciu a instituției pe raza altui județ.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here