Doar in ROMANIA SE POATE ! In Galati sunt 15 stații de încărcare a mașinilor electrice, nefuncționale de aproape un an!

0
256

În luna februarie a anului trecut primăria a semnat un contract de finanațare pentru primele 15 stații electrice din oraș, în valoare de aproximativ 400.000 de euro fară TVA. Câștigătoarea licitației avea la dispoziție un an pentru instalarea lor. Modulele au fost montate, dar nu și puse în funcțiune.

Potrivit declaratiilor primarului municipiului Galati, Ionut Pucheanu, facute intr-o emisiune la Pro Lider FM, muncitorii de la firma de constructii, atunci cand le-au montat, au aruncat cutiile in care au fost livrate aceste statii. Ambalajele contineau si codurile de activare.

“Am să fiu de o sinceritate nedemnă de un om politic şi de administraţie. Pentru că au fost primele montate în Galaţi şi nimeni nu a ştiut care, cum şi cu ce se mănâncă, după ce le-am dat la Electrica, ne-am lovit de o altă problemă, pe care într-o oarecare mare măsură am remediat-o. Pentru că nu era problema Primăriei, ci a constructorului, cel care le-a montat. Evident, după ce au fost montate aparatele, cutiile în care au venit aceste dispozitive au fost aruncate. În aceste cutii erau însă şi codurile de activare, pentru fiecare în parte. Aceste coduri de activare au dispărut odată cu cutiile. Pentru că n-a ştiut nimeni, fiind primele, că, odată montat şi băgat cablul în el, ai nevoie de cod de activare…”, a povestit primarul.

Deși stațiile electrice ar fi trebuit să fie funcționale încă din luna septembrie a anului trecut, până acum nici măcar una nu poate fi folosită.

Autoritățile locale spun că au luat legătură că producătorul iar situația va fi rezolvată. În Galați sunt 120 de mașini full electrice și alte câteva sute hibrid și 31 de stații de încărcare. Dacă și cele 15 vor fi puse în funcțiune, numărul lor va ajunge la 46.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here