Doi MORȚI după defecțiunea de la Spitalul din Cărbunești

0
84

Primele informații arată că două persoane și-au pierdut viața în această dimineață la Spitalul Cărbunești, unitate medicală suport Covid-19. Medicii susțin că decesele nu sunt legate de defecțiunea apărută la instalația de oxigen, care a suferit o avarie, informează prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu.

„Două persoane decedate, din ceea ce mi-au spus medicii. Nu ar puttea fi asociate cu accidentul care s-a produs la instalația de oxigen pentru că au fost trecute pe butelii de oxigen. Ele erau într-o stare extrem de gravă”, a spus prefectul.

Stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești are 10-12 ani vechime, a declarat vineri managerul unității, Constantin Târziu. Acesta a spus că a fost anunțat vineri dimineața de colegii săi că „s-a întrerupt alimentarea cu oxigen”.

Conform acestuia, instalația a fost verificată în urmă cu două luni, dar nu au fost găsite probleme.

„S-au făcut verificări acum două luni, în momentul în care noi am mărit numărul de guri de oxigen în spital. Nu a fost depistat absolut nimic”, a adăugat managerul.

Acesta susține că în timpul verificărilor care se fac din 3 în 3 ore s-a depistat la un moment dat o concentație crescută de oxigen.

„La un moment dat unul dintre domni a spus că i se pare o concentrație mai mare a oxigenului. N-am depistat cauza, am trecut pe faptul că au fost date ventilatoare noi în funcțiune și poate că pacienții nu țin toți măștile la gură și se mai pierde oxigen”, a spus Târziu, care a precizat că stația are o vechime de 10-12 ani.

Planul roșu a fost activat vineri dimineața în județul Gorj, unde stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, spital Covid, s-a stricat.

Potrivit Ministerului Sănătății, în Spitalul din Târgu Cărbunești sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aproximativ 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen.

Reprezentanții ministerului anunță că a început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI.

„Din primele informații, la unitate sanitară există două decese, se analizează circumstanțele acestora”, susține Ministerul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here