Doliu în sportul românesc! A murit marele campion Ivan Patzaichin.

0
160

Unul dintre cei mai mari sportivi de renume ai României a plecat la ceruri. Legendarul Ivan Patzaichin, cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare.
Celebrul canoist era internat la spitalul „Elias” din Capitală, însă organismul i-a cedat azi de dimineață.

Unul dintre cei mai mari campioni ai României a murit la 71 de ani, după o luptă aprigă cu o boală necruțătoare.
Ivan Patzaichin a obținut performanțe răsunătoare în cadrul Jocurilor Olimpice și a cucerit de 4 ori aurul pentru țara noastră.

Decesul legendarului canoist a șocat o lume întreagă. Renumitul jurnalist sportiv și șeful Departamentului Sport din TVR, Dorin Chioțea, a postat un mesaj pe pagina sa personală, în care și-a exprimat sincer condoleanțele pentru pierderea sportivului: „Ivan Patzaichin, cel mai mare sportiv român din istorie, nu mai este.

S-a stins, discret, de boala secolului în această dimineață, la Elias. Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis Dorin Chioțea, pe rețelele de socializare.

Ivan Patzaichin a fost recunoscut întotdeauna pentru ambiția de care a dat dovadă pe tot parcursul carierei de sportiv. În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, canoistul a continuat să concureze cu pagaia ruptă și chiar s-a calificat în finală, obținând o medalie de aur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here