Dolj : Zeci de oi au fost omorâte de șacali in comuna Rojiste!

0
217

In dimineața zilei de 12 martie, prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a fost înștiințat de primarul localității Rojiște că, pe parcursul nopții trecute, o haită de șacali a atacat o fermă de oi de pe raza localității.

Prefectul s-a deplasat la fața locului împreună cu Andrei Butaru, directorul Direcției Sanitar Veterinare Dolj și cu reprezentantul fondului de vânătoare din zonă, pentru a vedea care este situația și cum se poate interveni de urgență.
Din cercetările specialiștilor, este vorba de 33 de capete de oi și miei ucise și două oi rănite, care se află sub supraveghere medicală.

La fața locului este, din această dimineață, comisia de evaluare pentru a stabili pagubele. Imediat după ce comisia își va încheia treaba, specialiștii de la DSV vor preleva probele de la oile ucise, după care va fi neutralizată zona prin îngroparea cadavrelor.
Comisia de evaluare este formată din primarul localității, un reprezentant al Direcției Agricole și un reprezentant al Agenției de Mediu.

Prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a făcut deja demersuri de informare și solicitare la minister pentru mărirea cotei de vânătoare a șacalilor, în condițiile în care aceștia s-au înmulțit foarte mult și sunt periculoși.

Dan Diaconu a luat legătura cu ministrul Agriculturii Petre Daea, urmand sa poarte discuții și cu ministrul Mediului pentru a-i expune direct problemele si pentru urgentarea măsurilor în zona.

În urmă cu o săptămână şi în comuna Călăraşi, judeţul Dolj, o fermă de ori a fost atacată de şacali, primarul comunei susţinând că de vină este „toată lumea”, pentru că şacalii vin în sat, pentru că au terminat fauna din câmp.

„Şacalii şi-au părăsit habitatul obişnuit şi au atacat sălbatic în sat, în curtea omului. De vină, ca de obicei, toată lumea. Deci, fără terenuri cultivate în totalitate, cu pârloage peste tot şi cu gunoaie alimentare în jurul satului, şacalii sunt şi vor fi invitaţii noştri”, susţine primarul comunei Călăraşi, Sorin Sandu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here