„Don Quijote” și „Requiem”, la Opera Craiova

0
89

Două evenimente speciale vor avea loc în acest final de săptămână, în cadrul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului Internațional Elena Teodorini, organizat de Opera Română Craiova: baletul „Don Quijote” de Ludvig Minkus (sâmbătă, 4 septembrie) și „Requiem” de Mozart (duminică, 5 septembrie).

Balet la superlativ
Invitata de peste hotare a acestei ediții a festivalului este Opera din Varna (Bulgaria), care va prezenta, în premieră la Craiova, baletul „Don Quijote” de Ludwig Minkus, sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 19.00. Pe scena Cercului Militar, elogiata trupă de balet a Operei din Varna (acompaniată de Orchestra Operei din Varna) va aduce la viață una dintre cele mai îndrăgite lucrări din repertoriul universal al artei coregrafice, creația compozitorului Ludwig Minkus și a coregrafului Marius Petipa fiind cel mai cunoscut și mai dansat balet despre aventurile celebrului personaj al lui Cervantes.

„Requiem” de Mozart, reprezentație specială
Festivalul Internațional Elena Teodorini continuă cu o seară de introspecție și solemnitate. Opera Română Craiova prezintă melomanilor compoziția lui Wolfgang Amadeus Mozart „Requiem”, duminică, 5 septembrie, de la ora 19.00, pe scena Filarmonicii Oltenia.
Capodopera finală a lui Mozart va fi interpretată de soliștii Mariana Bulicanu, Mihaela Popa, Bogdan Mihai, Ioan Cherata, Orchestra și Corul Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a maestrului Dumitru Cârciumaru.

Ultimele bilete disponibile pentru cele două evenimente pot fi achiziționate de la agenția de bilete a Operei Române Craiova sau online: http://bilete.operacraiova.ro/
Pentru rezervări și informații suplimentare spectatorii sunt rugați să contacteze agenția de bilete a Operei Române Craiova, strada Mihai Viteazul nr. 7, telefon 0351. 442. 471, e-mail: agentiadebilete@operacraiova.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here