Dosar penal pentru primul român cu variola maimuței! Nu vrea să divulge un secret important

0
386

Primul roman cu variola maimutei este un tanar de 26 de ani. Autoritatile au intocmit un dosar penal pe numele acestuia, asta pentru ca nu a vrut sa ofere informatii despre contactii sai.

Din acest motiv autoritatile au deschis un dosar penal in rem pentru a afla ce s-a intamplat cu exactitate.

Pana in acest moment trei romani au fost confirmati cu variola maimutei.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a afirmat miercuri, referindu-se la variola maimutei, ca recomandarea este sa fie evitate relatiile intamplatoare cu persoane necunoscute, precizand ca aceasta boala este pana in prezent transmisa mai degraba pe cale sexuala.

“Nu este vorba despre o sensibilitate la barbati, este vorba despre mai degraba despre un comportament la risc. Comportamentul la risc poate sa fie deopotriva inregistrat si la barbati si la femei. Problema este legata de un contact apropiat cu o persoana infectata.

Lucrul asta se poate intampla oricui daca nu isi ia niste masuri de precautie si recomandarea este, cel putin din punct de vedere al relatiilor intime, sa se evite relatiile intamplatoare cu persoane necunoscute si daca exista o expunere in sensul contactului cu o persoana care prezinta leziuni, atunci sigur ca este bine persoana respectiva sa se adreseze unui serviciu de boli infectioase”, a explicat Rafila.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here