DRUMUL EXPRES Târgu-Jiu – Filiași și AUTOSTRADA Craiova-Filiași, APROBATE DE GUVERN

0
123

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici atât pentru secțiunea Craiova – Filiași (51,5 km), care va avea profil de autostradă, cât și pentru secțiunea Filiași – Târgu Jiu (58,6 km), care va avea profil de drum expres.

„Construcția unui nou drum de mare viteză are finanțarea asigurată! Ruta de mare viteză dintre Craiova și Târgu Jiu (110,1 km) va fi formată din două secțiuni cu profiluri diferite (stabilite în baza valorilor de trafic rutier). Pentru a putea fi demarată licitația și ulterior construcția au fost astăzi, aprobați de Guvern, indicatorii tehnico-economici atât pentru secțiunea Craiova – Filiași (51,5 km), care va avea profil de autostradă, cât și pentru secțiunea Filiași – Târgu Jiu (58,6 km), care va avea profil de drum expres.

Ambele obiective sunt prevăzute în Programul Investițional 2021-2030, iar pentru implementarea lor este alocată suma totală de 16,53 miliarde de lei (inclusiv TVA). Construcția acestui drum de mare viteză, care tranzitează județele Dolj și Gorj, este finanțată prin Programul Transport (PT) 2021-2027“, a precizat Sorin Grindeanu.

“Vreau să Ie mulțumesc în mod special domnilor Marcel Ciolacu, premierul României, și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și tuturor celor care au înțeles necesitatea acestei investiții și au sprijinit-o pentru a fi realizată.
Pentru mine este o PROMISIUNE ÎNDEPLINITĂ față de cetățenii orașului Filiași. În urmă cu câțiva ani, le-am promis oamenilor că voi face tot ce-mi stă în putință pentru a realiza acest proiect de anvergură și iată că, în ciuda tuturor contestatarilor care s-au opus nu doar declarativ, SE VA REALIZA!
Am promis, ne ținem de cuvânt!”, a declarat Costelus Gheorghe Ilie.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.