DSP Dolj face verificari in scandalul dezinfectantului : Aviz dat dintr-o eroare!

0
69

Directia de Sanatate Publica Dolj a demarat o ancheta administrativa dupa ce un angajat „dintr-o eroare” , a dat unda verde Salubritatii Craiova in privinta folosirii produsului Aldezin pentru dezinfectia scarilor de bloc din Craiova.

Salubritate Craiova a intocmit o situatie din care reiese ca aceasta solutie a fost utilizata in aproape 500 de scari de bloc.

Pe 31 martie a fost demarata actiunea iar pe 3 aprilie acesta a fost sistata . Inspectia Sanitara de Stat a sesizat aceasta problema si a facut o verificare in acest sens .

Dr. Stefan Popescu , Purtatorul de cuvant al DSP Dolj a mentionat ca Aldezin nu era avizat pentru dezinfectia suprafetelor si spatiilor inchise cu care oamenii vin in contact.

„Salubritatea Craiova a fost amendata, dar nu de DSP Dolj, ci de Inspectia Sanitara de Stat. Este vorba de o structura in cadrul DSP, aflata sub coordonarea directa a Inspectiei Sanitare de Stat de la Ministerul Sanatatii. La data de 1 aprilie au avut o actiune tematica de verificare a utilizarii substantelor biocide si atunci au constatat ca produsele utilizate nu aveau indicatie pentru folosirea lor ca dezinfectie in spatii inchise. Aceste produse biocide sunt inregistrate intr-un registru al biocidelor, un registru national care este public, iar substanta utilizata nu avea aceasta indicatie. Produsul utilizat nu era avizat pentru dezinfectia suprafetelor si spatiilor inchise. El este avizat pentru spatii inchise, cu care oamenii nu vin in contact”, a declarat Dr. Stefan Popescu , Purtatorul de cuvant al DSP Dolj .

Citeste si ...  1000 de teste prelucrate la Craiova de la începutul epidemiei.

Un angajat al DSP Dolj a dat avizul pentru utilizarea acestei solutii . A fost o eroare a acestui angajat , spun reprezentantii institutiei.

„Nu trebuia sa dea acordul pentru solutie. Oricine foloseste aceste substante trebuie sa consulte Registrul cu Biocide care este public si care spune clar indicatiile pe care le are fiecare biocid care este inregistrat si aprobat acolo. In acest caz, avizarea nu o da DSP, ci Agentia Nationala care are publicat acest registru”, a adaugat purtatorul de cuvant al DSP Dolj.

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here