Dupa Ponta, Valcov! Romania ramane fara inca un „doctor”. DARIUS VALCOV A PLAGIAT IN TEZA DE DOCTORAT

0
78

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat ca fostul ministru si consilier de stat PSD, Darius Valcov si-a pierdut titlul de doctor, dupa ce a semnat ordinul prin care a fost anulat.

„Da, astazi (marti- n.red.) am semnat acest ordin. Motivul este tot plagiatul”, a declarat Monica Anisie.

Acuzatiile de plagiat la adresa lui Darius Valcov vizeaza teza de doctorat a acestuia, intitulata „Perfectionarea managementului financiar al intreprinderii in perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana”.

Lucrarea a fost elaborata si sustinuta de Darius Valcov, in anul 2008, la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Ulterior, expertii au descoperit ca lucrarea prezentata de Darius Valcov include aproximativ 80 de pagini de texte copiate din alti autori, fara ca acestea sa fi fost citate conform normelor academic si fara a indica sursele.

In urma analizei cazului, Comisia de lucru a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a aratat 23% din teza de doctorat a fostului strateg al PSD reprezinta preluare integrala sau partiala din alti autori. Drept urmare, Comisia de lucru a propus retragerea titlului de doctor in cazul lui Darius Valcov.

Si presedintele Pro Romania, Victor Ponta si-a pierdut titlul de doctor in drept dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins definitiv cererea prin care fostul premier a solicitat anularea ordinului ministrului Educatiei prin care i-a fost retras titlul stiintific, in anul 2016.

Pe 1 august 2016, ministrul Educatiei la acea vreme, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului stiintific de doctor in drept in cazul lui Victor Ponta. Ordinul ministrului Educatiei a venit ca urmare a deciziei luate de CNATDCU in data de 27 iulie 2016, prin care s-a confirmat ca Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat.

„Se retrage titlul stiintific de doctor in domeniul drept acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de catre Universitatea din Bucuresti, conferit prin Ordinul ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului nr. 5.663 din 15.12.2003”, se arata in actul administrativ semnat de Mircea Dumitru.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here