Echipa din PNL care susţine candidatura lui Florin Cîţu la şefia partidului face către Ludovic Orban un apel la responsabilitate şi decenţă.

0
88

„Facem apel la actualul preşedinte al PNL să nu mai încurajeze acuzaţii grave şi derapaje de limbaj la adresa premierului liberal. Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Preşedintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii şapte ani. Ne delimităm de genul asta de politică! Mizele şi ambiţiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către preşedintele în exerciţiu, în detrimentul mizelor partidului şi ale guvernării”, precizează liberalii care îl susţin pe Cîţu.

„Apel la responsabilitate şi decenţă! În legătură cu ultimele apariţii publice ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susţin candidatura lui Florin Cîţu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declaraţiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru. Considerăm că este dezonorant pentru preşedintele PNL să susţină campania de linşaj public împotriva premierului susţinut de Partidul Naţional Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment şi este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor”, arată un comunicat de presă.

Sursa citată mai spune că este nepermis ca Ludovic Orban să îl atace pe preşedintele Klaus Iohannis, cel mai solid partener politic al PNL în ultimii şapte ani.

„Facem apel la actualul preşedinte al PNL să nu mai încurajeze acuzaţii grave şi derapaje de limbaj la adresa premierului liberal. Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Preşedintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii şapte ani. Ne delimităm de genul asta de politică! Mizele şi ambiţiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către preşedintele în exerciţiu, în detrimentul mizelor partidului şi ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării şi a Preşedintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcţia de preşedinte al PNL ar trebui să fie o competiţie onestă, corectă, nu o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în faţa adversarilor”, mai indică sursa menţionată.

De asemenea, liberalii care îl susţin pe Florin Cîţu la funcţia de preşedinte al PNL îndeamnă la unitate în partid şi după Congresul din 25 septembrie.

„Trebuie să fim uniţi acum şi vom fi şi mai uniţi, după 25 septembrie. Florin Cîţu îi va aduce pe toţi liderii partidului la aceeaşi masă, indiferent de opţiunea exprimată. Iar deciziile se vor lua în echipă, şi nu unilateral! Vom pune în prim-plan guvernarea! Performanţele obţinute arată rezultate de necontestat. Creşterea economică de 13%, anunţată de INS, dovedeşte că România este pe calea cea bună! Iar Florin Cîţu este singurul lider capabil să guverneze România, cel puţin până în 2024. În acest sens, nominalizarea noului ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, propus de premier, este un pas extrem de important şi vom susţine această candidatură, mâine, în cadrul şedinţei BPN. Facem apel la responsabilitate! Şi ne delimităm de toate discursurile sau acţiunile care pot slăbi atât guvernarea, cât şi viitorul PNL!”, conchide comunicatul de presă.

Documentul este semnat de Raluca Turcan, Rareş Bogdan, Emil Boc, Alina Gorghiu, Ciprian Ciucu, precum şi mulţi alţi lideri de filiale liberale.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a susţinut că dezvăluirile recente despre trecutul premierului Florin Cîţu afectează formaţiunea care înregistrează o „pierdere masivă de încredere”. El a comentat şi apariţia publică a premierului alături de preşedintele Klaus Iohannis la Ziua Marinei, susţinând că aceasta nu este, în opinia sa, „un semnal public de susţinere” din partea şefului statului pentru premier.

Orban a mai spus că nu l-ar mai fi susţinut pe Florin Cîţu pentru funcţiile care au dus la ascensiunea politică a acestuia în situaţia în care ar fi avut datele despre trecutul său care au apărut recent în spaţiul public.

Semnatari:

Emil Boc Primar Cluj
Rareș Bogdan Prim-vicepreședinte PNL și europarlamentar
Iulian Dumitrescu Prim-vicepreședinte PNL și Președinte PNL Prahova
Raluca Turcan Ministru, Prim-vicepreședinte PNL și Președinte PNL Sibiu
Robert Sighiartău Secretar general PNL și deputat Bistrița-Năsăud
Ion Dumitrel Președinte CJ Alba
Mihai Lupu Președinte CJ Constanța
Hubert Thuma Președinte CJ Ilfov
Ionel Bogdan Președinte CJ Maramureș
Daniela Cîmpean Președinte CJ Sibiu
Gheorghe Flutur Președinte CJ Suceava
Alin Nica Președinte CJ Timiș
Dinu Iancu Sălăjanu Președinte CJ Sălaj
Nicolae Ciucă Ministrul Apărării Naționale Dolj
Lucian Bode Ministrul Afacerilor Interne și Președinte PNL Sălaj
Virgil Popescu Ministrul Energiei și Președinte PNL Mehedinți
Sorin Câmpeanu Ministrul Educației București
Bogdan Gheorghiu Ministrul Culturii Suceava
Florin Roman Vicepreședinte PNL Alba
Ciprian Ciucu Președinte PNL București
Monica Anisie Președinte PNL București, Sector 2
Pavel Popescu Președinte PNL București, Sector 4
Mircea Fechet Președinte PNL Bacău
Costel Șoptică Președinte PNL Botoșoni
Gabriel Avramescu Președinte PNL Buzău
Ciprian Pandea Președinte PNL Călărași
Daniel Buda Președinte PNL Cluj
Ștefan Stoica Președinte PNL Dolj
George Stânga Președinte PNL Galați
Dan Vîlceanu Președinte PNL Gorj
Vetuța Stanescu Președinte PNL Huneodoara
Dragoș Soare Președinte PNL Ialomița
Alexandru Muraru Președinte PNL Iași
Ciprian Dobre Președinte PNL Mureș
George Lazăr Președinte PNL Neamț
Liviu Voiculescu Președinte PNL Olt
Adrian Cozma Președinte PNL Satu Mare
Eugen Pîrvulescu Președinte PNL Teleorman
Nelu Tătaru Președinte PNL Vaslui
Alina Gorghiu Vicepreședinte Senat
Mara Mareș Președinte TNL
Stelian Bujduveanu Viceprimar București
Vergil Chițac Primar Constanța
Tiberiu Iacob Ridzi Primar Petroșani
Ion Lungu Primar municipiu Suceava
Cristian Bușoi Eurodeputat București
Daniel Fenechiu Senator Bacău
Vasile Cristian Achiței Senator Botoșoni
Lucica Muntean Senator Huneodoara
Cristian Tăgârlas Senator Maramureș
Stela Firu Senator Mehedinți
Eugen Țapu Nazare Senator Neamț
Roberta Anastase Senator Prahova
Nicolae Neagu Senator Sibiu
Daniel Constantin Deputat Argeș
Cristian Băcanu Deputat București, Sector 5
Dumitru Mărculescu Deputat Cluj
Toma Petcu Deputat Giurgiu
Gheorghe Pecingină Deputat Gorj
Florin Alexe Deputat Maramureș
Mara Calista Deputat Neamț
Marilen Pirtea Deputat Timiș
Cosmin Sandru Deputat Timș
Tudor Polak Deputat Vaslui
Cătălin Boboc Secretar de stat MMPS Brăila
Claudia Benchescu Subsecretar de stat MAI
Victor Paul Dobre Vicepreședinte PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here