Eduard Alexandru Cîrceag : Proiectul USR PLUS pentru instalarea unor stații de alimentare pentru mașini electrice în Craiova a trecut cu unanimitate de votul Consiliului Local!

0
137

Consilierii locali USR-PLUS Eduard Cîrceag, Cezar Drăgoescu, Cosmin Teodorescu, Manuel Borțoi și Lucian Săuleanu au venit cu iniţiativa realizării în Craiova a unei rețele de stații de reîncărcare a vehiculelor electrice. Consilierii au cerut executivului un proiect de hotărâre în acest sens, prin care să se aprobe „identificarea și inventarierea, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, a amplasamentelor pentru punerea în funcțiune a 9 stații de alimentare a automobilelor electrice pe teritoriul municipiului Craiova“.

În ceea ce priveşte cele nouă staţii de încărcare rapidă pentru vehicule electrice dorite de primărie, acestea ar fi fost prinse în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi. Primăria susţine că a depus anul trecut dosarul de finanţare pentru proiectul privind amplasarea de nouă staţii de încărcare rapidă, cu trei puncte de încărcare. Acestea vor fi amplasate pe strada Romul (o staţie), pe strada Nicolaescu Plopşor (o staţie), pe bulevardul Decebal, la Facultatea de Automatică (o staţie), şi pe Calea Bucureşti, în dreptul Electroputere Mall (şase staţii).

Solicitarea USR-PLUS a fost votat in unanimitate azi .

„Proiectul USR PLUS🔵🟠 pentru instalarea unor stații de alimentare🔌 pentru mașini electrice🚘⚡ în Craiova a trecut cu unanimitate de votul Consiliului Local!
Prin instalarea celor 9 stații de pe Calea București prevăzute într-un proiect mai vechi al Primăriei plus cele 9 amplasate prin cartierele Craiovei la propunerea mea în proiectul care a trecut astăzi, achiziționarea și utilizarea unei mașini electrice va fi mult mai accesibilă și pentru cei care locuiesc la bloc.
Este un mic pas înainte și mă bucur că posesorii de mașini electrice vor avea în sfârșit unde să le încarce.” a declarat Eduard Alexandru Cîrceag.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here