Educația financiară și cea juridică devin materii obligatorii în școli

0
139
66 / 100

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 16 noiembrie 2021, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011.

Educația financiară urmează să fie introdusă în școli, ca parte a cursului de educație antreprenorială, conform unui proiectului de lege votat pe 18 noiembrie de Senat. Suplimentar, printr-un amendament introdus de senatori, s-a stabilit că elevii vor beneficia și de programe de educaţie juridică.

Potrivit avocatnet.ro, legea conține o modificare propusă la Legea educației, mai exact, la curriculumul național pentru învățământul primar și gimnazial. Astfel, cursul de competențe antreprenoriale va deveni cursul de competențe antreprenoriale și financiare. Această schimbare ar urma să se aplice efectiv din anul școlar următor anului în care se publică proiectul de lege în Monitorul Oficial.

În plus, în forma modificată de senatori, proiectul stabilește că elevii vor beneficia și de programe de educaţie juridică. Această modificare era necesară, deoarece, potrivit inițiatorilor, „[n]u este suficient ca tinerii să dobândească competenţe antreprenoriale, să ştie cum să administreze o afacere din punct de vedere financiar, ci este nevoie să înţeleagă şi să integreze şi comportamente responsabile din punct de vedere juridic”.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here