Elevi prinși cu telefon și căști la BAC, în județul Dolj

0
106

La cea de-a doua proba scrisa a examenului national de Ec) – proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie) au fost prezenti 3514 candidati.

La cea de-a doua proba scrisa a examenului national de Ec) – proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie) au fost prezenti 3514 candidati. Proba s-a desfasurat astazi, 21 iunie, in 15 centre de examen. 212 candidati nu au fost prezenti.

Pentru frauda au fost eliminati 4 candidati: 3 candidati din centrul de examen – Liceul Teoretic ”Independenta” Calafat au fost surprinsi cu dispozitive electronice asupra lor (casti) si un candidat din centrul de examen Liceul ”Teoretic ”Mihai Viteazul” Bailesti a fost surprins cu telefonul mobil.

In conformitate cu prevederile art. 7 alin. (11) din OME nr. 5151/2021 privind organizarea si desfasurarea examenului national de bacalaureat – 2022, ” candidatii respectivi nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati „eliminati din examen”, fara posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale.

Acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor doua sesiuni la care candidatii „eliminati din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fara luarea in considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.”

Subiectele si baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie.
Proba la alegere a profilului si a specializarii se va desfasura maine, 30 iunie.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:
-recunoasterea/echivalarea/sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;
-sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea;
-obtinerea mediei 6 (cel putin) la probele scrise.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here