ESCROCHERIE LA NIVEL ÎNALT! POZA UNEI DOCTORE DIN PAKISTAN, FURATĂ ȘI FOLOSITĂ ÎN ROMÂNIA PENTRU A COMBATE UN CAZ INEXISTENT DE CANCER

0
87

Fotografia unei influencerițe de origine pakistaneză a circulat pe rețelele de socializare, iar identitatea sa a fost folosită drept „cap de afiș” în cadrul unei acţiuni de strângere de fonduri organizate pe Facebook. Conform șarlataniei, beneficiara ar fi o mamă de 25 de ani, al cărei copil ar avea vârsta de cinci ani. Aceasta s-a prezentat ca fiind bolnavă de cancer şi cerea ajutorul internauților pentru a strânge suma de 15.000 de euro, necesară pentru a se trata în Turcia.

Cerșind mila oamenilor în mod necinstit și încurajându-i pe aceștia să doneze bani, a fost postat un mesaj înduioșător pe un grup de Facebook cu mii de participanți.

ESCROCHERIE LA NIVEL ÎNALT! POZA UNEI DOCTORE DIN PAKISTAN, FURATĂ ȘI FOLOSITĂ ÎN ROMÂNIA PENTRU A COMBATE UN CAZ INEXISTENT DE CANCER
ESCROCHERIE LA NIVEL ÎNALT! POZA UNEI DOCTORE DIN PAKISTAN, FURATĂ ȘI FOLOSITĂ ÎN ROMÂNIA PENTRU A COMBATE UN CAZ INEXISTENT DE CANCER

”Nu e cazul meu, postez acest caz să ajungă la cât mai multă lume, haideţi să ajutăm!! Cancerule, nu lua mama unui copilaş. Oameni buni, în mâinile noastre stă singura şansă la viaţă pe care Dianei nu a mai primit-o. are CANCER. O formă agresivă, care îi ia din viaţă cu fiecare secundă care trece. Are 25 de ani şi este mama unui băieţel de cinci ani. A trecut prin operaţii grele şi tratamente extrem de dureroase, dar boala nu a dispărut. La un moment dat, după o operaţie, a intrat în stop cardio – respirator şi pur şi simplu a văzut un drum şi o lumină albă care venea spre ea. Familia l-a dus pe copilaşul ei Gabriel la ea şi acesta a tot strigat-o MAMA! MAMA! iar mama lui s-a trezit din comă. Dumnezeu a trimis-o înapoi când a auzit glasul copilaşului ei.

În România, nu a mai primit de la nici un medic şanse la viaţă. Dar Dumnezeu e bun şi i-a scos în cale singurii medici care i-au mai oferit o şansă la viaţă. Această şansă costă 15 000 euro, bani pe care trebuie să îi adune până în luna aprilie. Da, peste 3 luni de zile este aprilie şi atunci ar trebui să meargă în Turcia la operaţie. Haideţi să o ajutăm. Fiecare am putea fi în locul ei. Ce ne-am bucura fiecare de orice ajutor, doar să ştim că nu ne rămân copiii orfani. Bani mai facem fiecare. Totul se întoarce. Puteţi dona în următoarele conturi:…”, este mesajul postat pe Facebook.

Pe lângă această relatare, sunt prezentate cele două conturi în care participanții grupului pot dona, iar textul este însoțit de fotografia unei femei care poartă o pijama de la un renumit brand de lux. Se pare că femeia este defapt o doctoriță și, totodată, o cunoscută influenceriță din Pakistan.

Unii dintre cei care au văzut postarea, au tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că mesajul este preluat dintr-o postare mai veche, care avea același scop: strângerea unei sume de bani pentru a ajuta o femeie bolnavă să se trateze. Existau doar câteva mici ajustări: în postarea din luna decembrie, bolnava avea 29 de ani, nu 25, fiul ei se numea Zian, nu Gabriel şi avea doi ani, nu cinci. Iar suma necesară era de 60.000 de euro, nu 15.000.

Se pare că făptașul este un bărbat, nu foarte activ pe social media. În luna noiembrie a anului trecut, el a mai avut o tentativă de a păcăli oamenii de bună-credință. În cadrul strângerii de fonduri anterioare, el își propusese să adune 950 de lei pentru o asociaţie din Statele Unite ale Americii. Strângerea de fonduri cu pricina s-a dovedit a fi un eșec, deoarece în cadrul campaniei nu a existat nici măcar un donator.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here