Europarlamentarii PNL cer aderarea României la Schengen, în plenul Parlamentului European

0
152

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a avut miercuri un discurs vehement la dezbaterea din Parlamentul European dedicată aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. El a făcut referire la opoziția unor state UE, amenințând cu declanșarea unei crize la nivel european.

Siegfried Muresan: “Munca efectuată în acest an de polițiștii de frontieră din România, de autoritățile din România, implicarea cetățenilor români, toate acestea au ajutat la stabilizarea situației la frontiera de est a UE. Cerem ca România și Bulgaria să fie incluse în zona Schengen. Vor avea de câștigat cetățenii din România și Bulgaria, companiile din România și Bulgaria, dar vor avea de câștigat și oamenii și întreprinderile din toată UE pentru că toți cetățenii europeni vor putea călători mai repede, mai simplu, mai sigur. Toate companiile europene se vor putea mișca mai rapid fără întârzierile de la frontieră”.

Rares Bogdan: “Mereu, România și-a tratat partenerii cu respect. Nu suntem mai puțin europeni decât cei Vest. Blocarea României în afara Schengen este o nedreptate față de un popor profund european. Pentru a anula orice demers antieuropean și pentru a anula discursul eurosceptic în interiorul granițelor României, țara mea trebuie să fie obligatoriu in Schengen!”.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here