Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : Negocierile pentru armonizarea OLAF – Biroul Procurorului European s-au incheiat, dupa lungi negocieri.

0
10

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, raportor din partea Parlamentului European pentru Regulamentul de functionare al Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF), a finalizat trilogul de negocieri cu Comisia Europeana si Consiliul Uniunii Europene, a carui renegociere este considerata vitala pentru ca Biroul Procurorului Public European (EPPO) condus de Laura Codruta Kovesi sa poata deveni functional la finele acestui an.

„Saptamana trecuta am fost la Bruxelles pentru a purta negocierile in format trilog, la aceeasi masa cu Consiliul European si Comisia Europeana, pentru finalizarea dosarului care stabileste modul de cooperare intre OLAF si Parchetul European.

Ultima negociere pentru modificarea Regulamentului OLAF a durat 7 ani, in timp ce eu am reusit sa inchei acest dosar in jumatate de an. Finalizarea acestui dosar era o urgenta pentru a permite institutiei Parchetului European sa isi inceapa activitatea in noiembrie.

A fost o negociere tare complicata, care a durat de la 9 dimineata pana la ora 14.00, dar pana la urma am reusit sa introduc aproape toate propunerile Parlamentului European, referitoare la modificari care permit OLAF sa aiba o activitate mult mai eficienta in lupta impotriva fraudei, respectand in acelasi timp drepturile legale ale persoanelor investigate.” a declarat Europarlamentarul Marian Jean Marinescu..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here