Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/ALE) este singurul deputat european român membru în Grupul Verzilor Europeni. El este membru independent, nefiind afiliat niciunui partid politic din România și candidează pentru un nou mandat de europarlamentar independent.

Ieri la București, la Casa Academiei Române, sala Pierre Werner cu ocazia Zilei Mondiale a Planetei Pământ, Eurolink-House of Europe o organizație non-guvernamentală a decis să răsplătească eforturile europarlamentarului sibian Ștefănuță de a promova sustenabilitatea și reziliența societății prin titlul și diploma acordată, Lider al competitivității europene sustenabile.

„ Cel mai mare premiu este cel oferit de cetățeni care îmi spun că am reușit să aduc o schimbare. De la doamnele din Mediaș care ies și protestează împotriva tăierii absurde a 90 de copaci de tei, precum asfaltul pus deasupra copacilor în București și care a fost înlăturat după ce am informat opinia publică. Avem lupte mari de dus cu clasa politică veche pentru a proteja calitatea aerului, spațiile verzi din orașe și sănătatea noastră, print-o economie sustenabilă, finanțată de fonduri europene„ a declarat Nicu Ștefănuță.

Nicu Ștefănuță s-a demarcat destul de repede prin pozițiile sale pro-mediu în Parlamentul European, apărând pădurile, spațiile verzi din orașe, calitatea aerului, transportul public gratuit. Iată doar o parte din dosarele importante pe mediu, pe care a lucrat în Parlamentul European: directiva pentru calitatea aerului, mecanismul de ajustare a carbonului la frontieră, lupta împotriva despăduririlor globale sau managementul sustenabil al pădurilor. Ca negociator al bugetului Uniunii pentru anul 2023, acesta a crescut bugetul pentru programele legate de protecția mediului și programele cu energii regenerabile, pentru a ajuta la creșterea independenței de gazul rusesc, dar mai ales pentru reducerea poluării.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *