Evaluare Nationala – etapa speciala : Sase elevi din Dolj au participat la prima proba

0
21

Astazi, 29 iunie, s-a desfasurat prima proba scrisa din cadrul etapei speciale a Evaluarii Nationale (sesiunea 2020) – Limba si literatura romana. Pentru aceasta proba au fost inscrisi 6 candidati. Proba s-a desfasurat fara incidente. Toti cei 6 candidati au fost prezenti.

Subiectul si baremul de corectare pentru proba de Limba si literatura romana au fost publicate de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.
Urmatoarea proba va avea loc marti, 30 iunie (Matematica), iar ultima proba, la Limba si literatura materna, va fi sustinuta miercuri, 1 iulie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna.

Primele rezultate vor fi afisate joi, 2 iulie, pana la ora 12.00, in centrele de examen. In conformitate cu prevederile art. 5 si ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor – RGPD), precum si cu solicitarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educatiei si Cercetarii va publica rezultatele elevilor obtinute in urma sustinerii examenelor nationale prin anonimizarea numelui si a prenumelui.

Contestatiile pot fi depuse in ziua de 2 iulie, in intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise si prin mijloace electronice. In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit prin mijloace electronice si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere.

Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi afisate sambata, 4 iulie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here