Evaluare Nationala : S-a desfasurat cea de-a doua proba – Matematica

0
3

Astăzi, 17 iunie, s-a desfășurat proba la Matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională. 

La proba scrisă de astăzi au fost prezenți 4384 candidați, iar 433 de candidați nu s-au prezentat la examen. 

Menționăm că nu s-au înregistrat  candidați cu temperatura peste maximul admis și nu au fost elevi eliminați pentru tentativă de fraudă.

 Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.  

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). 

Rezultatele finale se vor fi afișa sâmbătă, 27 iunie.

În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel.

Citeste si ...  Pistol detinut ilegal, retinut in comuna Cetate

În acest sens, astăzi, 17 iunie, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen au tipărit din aplicația informatică EvNat un raport conține: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului:  Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului). Raportul a fost distribuit fiecărui candidat, în cursul acestei zile, în momentul predării lucrării scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene. 

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media. 

Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen au informat candidații, în cursul acestei zile, că rezultatele vor fi afișate cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Decizia a fost luată, inclusiv, în baza consultărilor cu partenerii sociali – federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor – toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here