Evaluarea Nationala 2020: Un singur elev cu temperatura peste 37.3°C in toata tara..

0
6

Ministerul Educatiei si Cercetarii a anuntat ca un singur elev din toata tara a avut temperatura peste 37.3°C, la intrarea in examenul de Limba si literatura romana, din cadrul Evaluarii Nationale 2020. Este vorba despre un absolvent de clasa a VIII-a din Constanta.

La nivel national, “in toata perioada 2-12 iunie, am avut in jur 42 de cazuri de elevi cu temperatura peste 37,3 grade C. La pregatire au fost peste 70% dintre elevii care sustin acum Evaluarea Nationala”, a declarat in urma cu o zi ministrul Monica Anisie.

La intrarea in scoala, pentru Evaluarea Nationala 2020, triajul epidemiologic se efectueaza de un cadru medical, la intrarea in Centrul de Examen, prin masurarea temperaturii cu termometrul noncontact, activitate care se realizeaza la umbra si prin observarea clinica a simptomelor respiratorii de tipul tuse frecventa, stranut frecvent, stare generala modificata.

Daca temperatura corporala depaseste 37,3 grade C, se repeta masurarea temperaturii de trei ori succesiv, la un interval de timp de 2-5 minute. Cadrele medicale care constata ca un elev are temperatura peste 37,3 grade informeaza comisia de examen, care instiinteaza parintii sau reprezentantii legali ai copilului cu privire la posibilitatea de a sustine examenul in etapa speciala.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Citeste si ...  SURSE: Restaurantele se vor redeschide din data de 9 iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here