Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu” – editia IX

0
301

În perioada 17 – 22 iunie a.c. se va desfășura în Craiova Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, reunind poeți din 20 de țări, de pe toate meridianele lumii.
De ce avem nevoie de poezie?

Pentru că în unele părți ale planetei sunt războaie, se-mpușcă oameni, alții mor de foame, pandemia ne-a înstrăinat unii de alții, adică suntem martorii mutilării ființei umane, a vieții cotidiene. Dar, și de prețuire ori, între noi și Dumnezeu se interpune poezia, iar astăzi, mai încet ca oricând, e mare nevoie de cultură, de muzică, de teatru, știindu-se că nu se vede bine decât cu inima, orice poet având o stea a lui.
Importanți creatori ai zilelor noastre, din douăzeci de țări, se vor afla laCraiova, devenită citadelă veritabilă a emoției și a frumosului.

Ceremonia oficială a începerii Festivalului va avea loc la Facultatea de Mecanică în 18 iunie ora 10, cei interesați având posibilitatea să participe la diverse reuniuni poetice la Filarmonica Olteniei, în Parcul Romanescu, în Centrul Vechi al orașului, la Biblioteca Județeană „Alexandra și Aristia Aman”.
Îi rugăm pe craioveni să fie prezenți la aceste manifestări poetice, pentru că bucuriile sporesc dacă le împarți cu alții.

Se spune că atunci când poeții și cititorii lor privesc cerul se schimbă orbita stelelor.
Așadar, să ne privim în inimă și să devenim mai buni și mai înțelepți!
Academia Internațională „Mihai Eminescu”

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here