Festivalul #OperaCopiilor la tine acasă!

0
25

Opera Comică pentru Copii a adus în casa fiecărui copil activități distractive dar și foarte educative. În această perioadă a anului, mii de copii se aflau în curtea instituției de pe Calea Giulești nr. 16, acolo unde de dimineața până seara, cei mici acaparau curtea cu bucuria lor, sărbătorind Ziua Copilului în cel mai frumos mod. 

 

Ediția din acest an a Festivalului Opera Copiilor se adaptează condițiilor  actuale. 

Opera Comică pentru Copii te provoacă să parcurgi Traseul Madagascar în parcurile din capitală!

Dacă vă plimbați prin Parcul Național, Parcul Plumbuita, Parcul Morarilor, Parcul Titanii, Parcul Titan sau Parcul Al. Ioan Cuza, cu siguranță veți răspunde la provocarea Operei Comice pentru Copii parcurgând cele 10 stații atractive ale traseului Madagascar. Dacă citiți cu atenție plăcuțele amplasate în aceste parcuri, veți afla o mulțime de lucruri educative, dar și cum puteți câștiga un abonament în aplicația Opera Copiilor. 

Surprize în Aplicația Opera Copiilor! 

De ziua copilului, pe 1 iunie, de la ora 11:00, în aplicația #OperaCopiilor (https://app.operacomica.ro/), va fi publicat unul dintre cele mai iubite spectacole ale Operei Comice pentru Copii! O aventură muzicală cu și pentru copii – Madagascar – A Musical Adventure JR., spectacol realizat de Jaqueline Bratu și Emil Pantelimon. Spectacolul va fi disponibil doar pe 1 iunie. De asemenea, Opera Comică pentru Copii, în parteneriat cu Philips, va lansa un concurs cu premii extraordinare,  în aplicația Opera Copiilor, în decursul acestui weekend. 

Campania ALO, OPERA COPIILOR? se prelungește și pe weekend! 

În timpul săptămânii (25 – 29 Mai), copiii pot dialoga cu personajele lor preferate în intervalul orar 16:00 – 20:00. În schimb, timp de trei zile (30 mai – 01 iunie), personajele vor răspunde la apeluri de dimineață până seara, între orele 10:00 – 20:00. Micii doritori, cu acordul părinților, pot apela numărul de telefon 0374.267.777, cu tarif normal. Iată ce personaje le vor răspunde:

Luni, 25 mai –  Harap Alb din musicalul care îi poartă numele 

Marți, 26 mai – Alice din Alice în Țara Minunilor

Miercuri, 27 mai – Vrăjitorul din Oz din musicalul Micuța Dorothy

Joi, 28 mai – Papageno și Papagena din opera Flautul Fermecat

Vineri, 29 mai – Onix și Barton din musicalul omonim 

Sâmbătă, 30 mai – Gulliver din musicalul omonim

Duminică, 31 mai – Alba ca Zăpada din baletul Albă ca Zăpada și cei șapte pitici 

Luni, 01 iunie – Erus și Roua din musicalul Erus și Valea Generozității

 

În weekend (30 și 31 Mai) vor fi publicate alte două spectacole, disponibile în ziua premierei în regim GRATUIT, în intervalul orar 11:00 – 14:00, după care rămân disponibile în aplicația Opera Copiilor. 

30 Mai 2020, ora 11:00 – suita Carnavalul Animalelor, regia: Elena Morar

31 Mai 2020, ora 11:00 –  basmul simfonic Petrică și Lupul, creație colectivă

Emisiunile realizate de Opera Comică pentru Copii sunt din ce în ce mai iubite de cei mici!  

Programul emisiunilor (25 Mai – 29 Mai):

17:00 – Pas, Pas… Poof!, Andreea Soare și Sabina Chirilă

19:30 – Copacul Ghicitor, Valentino Tiron 

Miercuri, 27 Mai, 20:20 – Dezbatere LIVE – Mădălin vs Emil (Retrospectivă)

Vineri, 29 Mai, 20:20 Îmi place Opera!, invitat permanent maestrul Cristian Mihăilescu 

 

Programul emisiunilor, sâmbătă și duminică (30 Mai – 31 Mai):

17:00 – Duelul instrumentelor

20:20 – Artiști de 10, coregrafa Jaqueline Bratu și regizoarea Ana Crăciun Lambru 

 

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a fost prima care a mutat întreaga activitate în mediul online, imediat după aplicarea măsurilor de urgență. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte – lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare, precum festivaluri de vară și de iarnă, ,,Atelierele ,Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, tururile ,,În Spatele Cortinei”, ,,Escape Room”, ,,Games Room”, ,,Petrecere de ziua de naștere”, ,,Aventura parc”, ,,Abonamente”, ,,Voluntariat”, Aplicația ”Opera Copiilor”, „Căpșunariul Copiilor”, campania ,,Alo, Opera Copiilor?” , traseul ,,Madagascar” etc. 

 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here