Filarmonica Oltenia Craiova : Concert în cadrul Festivalului ”𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞 𝐄𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮”, 𝐞𝐝𝐢ț𝐢𝐚 𝐗𝐗𝐕𝐈

0
244

Vineri, 22 septembrie, ora 19:00, la Filarmonica ”Oltenia” va concerta violoncelistul Benjamin Kruithof, câștigătorul concursului ”George Enescu” 2022, alături de Orchestra simfonică dirijată de muzicianul polonez Jacek Rogala. În centrul atenției va fi Concertul în La minor de Robert Schumann, una dintre cele mai valoroase creaţii dedicate violoncelului. Seara va fi prefațată de uvertura ”Jadwiga, regina Poloniei” de Karol Kurpiński și se va încheia cu celebrele ”Dansuri simfonice” compuse de Edvard Grieg.

VINERI, 22 SEPTEMBRIE 2023, ORA 19:00
Sala de concerte a Filarmonicii “Oltenia” Craiova
Eveniment conex sub egida
𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 „𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞 𝐄𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮”, 𝐞𝐝𝐢ț𝐢𝐚 𝐗𝐗𝐕𝐈

ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII „OLTENIA”
DIRIJOR: JACEK ROGALA (POLONIA)
SOLIST: BENJAMIN KRUITHOF (violoncel, LUXEMBURG)
——————-
În program:
– Karol Kurpiński: Uvertura „Jadwiga, regina Poloniei”
– Robert Schumann: Concertul în La minor pentru violoncel și orchestră, op. 129
– Edvard Grieg: Dansuri simfonice, op. 64

JACEK ROGALA (Polonia) – dirijor
Dirijorul polonez Jacek Rogala a fost consilier al Ministrului Culturii și Artelor și director al Concursului de Muzică Contemporană pentru tineri interpreți. Artistul a realizat numeroase spectacole și înregistrări radio ale unor creații scrise de compozitori contemporani și a efectuat turnee în Germania, Spania, Olanda, Italia, Austria, Slovacia, Canada, Ecuador și Vietnam.

BENJAMIN KRUITHOF (Luxemburg) – violoncelist
Violoncelistul luxemburghez Benjamin Kruithof este câștigătorul concursului ”George Enescu” 2022 de la București. Criticul Alexander Hall de la site-ul britanic de muzică „Bachtrack” descrie interpretarea lui Benjamin drept „nobilă, cantabilă, armonioasă”. Benjamin are un violoncel vechi, din secolul al XVIII-lea, realizat de lutierul G.B. Guadagnini și pus la dispoziție, ca recunoaștere a talentului său, de Universitatea de Arte din Berlin.

Biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16 sau, online, pe entertix.ro:
https://www.entertix.ro/evenimente/18188/concert-simfonic-n-cadrul-festivalului-international-george-enescu-22-septembrie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html?fbclid=IwAR30WZvfgPBYRnkJJeVf_YPmJrvqxBZf54iZUHsJdXmnEAIELb_aMclIk0s

Program agenție: luni-joi, 10:00-14:00, vineri, 17:00-21:00
Detalii la nr. de telefon: 0251 414 698
Prețuri bilete: 50 lei; 20 lei (elevi, studenți, seniori)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here