Filarmonica Oltenia Craiova/ Inspire Season: Cinema PARADISO, muzică din filme celebre

0
136

Concertul “Cinema Paradiso” de vineri, 5 aprilie 2024, de la ora 19, este o călătorie fascinantă în universul muzicii de film, cu Eduard Dabrowski la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Oltenia Craiova. Acest eveniment artistic al Stagiunii Inspirației aduce în prim-plan coloanele sonore memorabile ale unor pelicule ce au captivat imaginația publicului.

Printre piesele incluse în program se regăsesc teme muzicale emblematice precum “Star Wars” de John Williams, care a devenit un adevărat imn al epopeii spațiale și a redefinit muzica de film pentru o generație întreagă. De asemenea, “Pirates of the Caribbean” de Hans Zimmer va încânta auditoriul cu aventurile pline de suspans ale celebrului pirat Jack Sparrow.

Cu o paletă diversă de emoții, concertul va include și piese precum “Cinema Paradiso” compusă de Ennio Morricone, o melodie delicată și plină de nostalgie ce redă farmecul cinematografiei italiene. De asemenea, “Titanic Suite” de James Horner va evoca amintiri emoționante dintr-una din cele mai frumoase povești romantice ale secolului XX.

În plus, lucrări ca “Mihai Viteazul” de Tiberiu Olah și “My Sweet and Tender Beast” de Eugen Doga vor aduce o notă de autenticitate și rafinament, reflectând peisajul sonor divers al cinematografiei românești și internaționale.

Dirijorul serii, Eduard Dabrowski, este la rândul său compozitor, fiind recunoscut în special pentru muzica filmelor-documentar „Sw!m” și „Banatul Montan”, filme a căror coloană sonoră se află disponibilă la nivel mondial pe platformele muzicale de pe toate continentele. Pe lângă acestea, are sub semnătură și muzică pentru diferite reclame, trailere sau chiar muzică destinată scenelor de concert.

Concertul “Cinema Paradiso” este o oportunitate unică de a redescoperi magia și impactul muzicii în contextul cinematografic, oferind o experiență sonoră de neuitat și trăiri al căror ecou va rămâne mult timp după ce sunetul ultimei note muzicale se va estompa.

Biletele pentru acest concert se achiziționează online:
https://www.entertix.ro/evenimente/21918/concert-vocal-simfonic-5-aprilie-2024-filarmonica-oltenia-craiova.html
De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni-vineri (orele 10:00-18:00). Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.
Prețuri bilete: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.