Filarmonica Oltenia Craiova/ Inspire Season: Spring Harmonies cu harpista CRISTINA MUNTEANU și pianista ADELA LICULESCU

0
128

Concertul din 29 martie al Filarmonicii Oltenia aduce atmosfera de primăvară, în interpretarea a două soliste remarcabile: Cristina Munteanu – cu o bogată activitate internațională și Adela Liculescu – artist oficial Bösendorfer. La pupitrul Orchestrei Simfonice va fi Tiberiu Oprea – un autentic maestru al baghetei dirijorale.

Prima parte a concertului va fi dedicată harpei, instrument vechi, cu o istorie de peste două mii de ani, îndeplinind cu brio, atât rolul unui instrument solist, cât și pe cel al unui acompaniator discret. Repertoriul concertului de vineri demonstrează versatilitatea sa timbrală, prin ritmurile de musical și pop din piese ca A Time for Us (tema iubirii din „Romeo și Julieta”) de Nino Rota, The Music of the Night din „Fantoma de la Operă” și „Memory” din „Cats” de Andrew Lloyd Webber sau Perfect de Ed Sheeran.

Solista, la harpă, va fi CRISTINA MUNTEANU, artistă cu un repertoriu divers, de la genul simfonic la operă, operetă, musical. Muzica de film este o componentă a repertoriului Cristinei Munteanu, amintind aici participarea la realizarea coloanei sonore a filmului Youth Without Youth, regizat de celebrul Francis Ford Coppola.

Partea a doua a concertului revine pianului transformat de Liszt într-o vedetă a scenei de concert. Intuind potențialul sonor fantastic al acestui instrument, l-a adus în mijlocul scenei, i-a ridicat capacul și a micșorat spațiul dintre public și interpret pentru ca mâinile pianistului să fie vizibile. Fără Liszt, nu am fi avut recitalurile solo care au transformat pianiștii în legende ale artei interpretative.

În seara de 29 martie 2024, ora 19, pianista ADELA LICULESCU, muzician cu o intensă activitate concertistică și didactică la Viena, va interpreta publicului de acasă Concertul nr. 1 pentru pian de Liszt, o capodoperă a genului care pune în valoare virtuozitatea solistică.

Evenimentul va avea loc cu dirijorul Tiberiu Oprea la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Oltenia. Tiberiu Oprea este deja un stil în arta conducerii muzicale, un autentic artist al baghetei, o autoritate în tehnica dirijorală. Fineţea şi coloratura sunt cel puţin două din însuşirile măiestriei d-sale. (Euphonia)

Biletele pentru acest concert se achiziționează online:
https://www.entertix.ro/evenimente/20091/romantic-harp-29-martie-2024-filarmonica-oltenia-craiova.html
De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni-vineri (orele 10:00-18:00). Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.
Prețuri bilete: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.